Gök Gürültülü

Zaman (02.02.2013) : Doğumsal Kalp Rahatsızlığında ‘Altın Dönemi’ Kaçırmayın!

02.02.2013

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, doğumsal kalp hastalıklarının büyük oranda tedavi edilebildiğini ancak bunun için ‘altın dönem’ denilen belirli bir zaman periyodu olduğunu söylüyor. Doğumsal kalp hastalıklarında tedavi için elverişli ‘altın’ bir dönem olduğunu hatırlatan Akdemir, ‘Bu dönemde hastalığın tedavisinin yapılması gerekiyor. Örneğin, atrial septal defekt çok basit ve tedavi edilebilir ama bu hastalık tedavi edilmezse, bu hastaların büyük bir kısmı 30’lu yaşlarda hayatını kaybedebilmektedir’ dedi.

Zaman Gazetesi – 02.02.2013