Yükseköğretime Geçiş Sınavı Bilgilendirme

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2017) 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak olan sınav 160 dakika sürecek.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı Bilgilendirme
06.03.2017

Serdivan, Beşköprü ve Esentepe olmak üzere 3 farklı noktadan girişi bulunan Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde sınav giriş ve çıkışlarında yoğunluk yaşanmaması adına, alternatif giriş ve çıkışların kullanılması önerilmektedir. Adayların yaşanabilecek yoğunluk nedeni ile toplu taşıma araçlarını kullanması tavsiye edilmektedir.

12 Mart 2017 Pazar günü tek oturumda düzenlenecek olan YGS 2017, saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Sınava giriş öncesi yapılacak olan kontroller nedeni ile adayların, sınava gireceği binanın kapısında 1 saat öncesinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Adaylar, sınav salonuna ‘Sınava Giriş Belgesi’ ile nüfus cüzdanı kontrol edilerek alınacak ve adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecek. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacak.

Sakarya Üniversitesi’nde sınava girecek olan tüm adaylar, Sakarya Üniversitesi Artırılmış Gerçeklik (SAÜ AR) mobil uygulaması ile sınava girecekleri binayı rahatlıkla bulabilecek.

Sakarya Üniversitesi Artırılmış Gerçeklik (SAÜ AR) mobil uygulaması, Sakarya Üniversitesi’nin eşsiz kampüsüne gelenlere rehberlik ediyor. Kampüs içi bilgilendirme sistemi olarak hayata geçen SAÜ AR ile merkezi sınavlarda sınav yerini arayan öğrencilere büyük kolaylık sağlıyor.

Uygulamayı aşağıdaki linke tıklayarak mobil cihazlarına indirebilirsiniz..

IOS : https://itunes.apple.com/us/app/sau-ar/id1007158926?mt=8

Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.regisapp.sauar