Yörük Dokumaları Sergisi Açıldı

20.10.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Av.Servet Örmen’e ait Yörük dokumalarından oluşan özel koleksiyon sergilendi.

STMF Geleneksel Türk Sanatları Bölüm koridorunda açılışı yapılan sergi; Fakülte Dekanı Prof. Dr. Tahsin Turgay, Dekan yardımcıları Doç. Mesude Hülya Doğru ve Dr. Öğr. Üyesi Dicle Öney, fakülte hocaları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Öğrencilerin desen, kalite ve renk konularındaki araştırmaları için önemli bir belge olma niteliği taşıyan koleksiyona üniversitemizin çeşitli fakültelerinden gelen hocalar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Av. Servet Örmen’in Anadolu yörük dokumaları ve söz konusu koleksiyonun oluşturulma süreci hakkında yaptığı konuşma ilgi ile dinlendi.

Anadolu’nun çeşitli yörelerinden toplanan halı, kilim ve cicim dokumalarından oluşan özel koleksiyon 28 Ekim tarihine kadar sergilenmeye devam edecek.