YÖK Sanal Fuarında Yabancı Öğrencilerle Buluştuk

YÖK Sanal Fuarında Yabancı Öğrencilerle Buluştuk
29.07.2021
1.410
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2021” etkinliğine katılarak uluslararası üniversite öğrenci adaylarıyla buluştu.

Salgının olumsuz etkilerini azaltmak ve Türkiye’ye öğrenci akışının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla YÖK tarafından 27-29 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen sanal fuara, dijital platform üzerinden erişildi.

Uluslararası öğrenciler söz konusu sanal fuar vesilesiyle, prestijli Türk üniversitelerinin temsilcileriyle çevrim içi olarak görüşme fırsatı buldu ve kabul, öğrenim ücretleri, konaklama, burs olanakları vb. hakkında ayrıntılı bilgi edindi.

100’den fazla ülkeden 3 bin 500’e yakın uluslararası öğrencisi bulunan Sakarya Üniversitesinin yanı sıra 200’den fazla üniversitenin de yer aldığı sanal fuarda öğrenciler, Sakarya ve SAÜ hakkında merak ettiklerini öğrenme fırsatı yakaladı. Küresel ölçekte düzenlenen sanal fuara 27-29 Temmuz tarihlerinde Türkiye saatiyle 08.00 – 20.00 arasında www.virtualfair-yok.gov.tr web adresi üzerinden erişime açılmıştı.

Sakarya Üniversitesi, uluslararasılaşma alanında yaptığı çalışmalar ve sayısı artan İngilizce lisans ve lisansüstü programlarla uluslararası öğrenci kaydında bir artış yakalarken 2020 yılında ise kendi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) sınavını yapan sayılı üniversiteler arasındaki yerini almıştı.


1.410 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.