Yeşilay Topluluğu Genel Kurul Toplantısı

Yeşilay Topluluğu Genel Kurul Toplantısı
14.10.2015
545
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Türkiye Yeşilay Cemiyetine bağlı olarak faaliyet gösteren Sakarya Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu Genel Kurul Toplantısı, 13 Ekim Salı günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Madde, Alkol Bağımlılığı, Teknoloji ve Tütün Bağımlılığı konularına değinen SAÜ Genç Yeşilay Topluluğu başkanı Erdinç Enis Odabaşı, topluluğun amacı ve bağımlılık ile nasıl mücadele edilmesi gerektiği konusunda bir sunum yaptı.

Madde Bağımlılığı konusunda SAÜ’lü öğrencilere uyarılarda bulunan Odabaşı, “Özellikle bayanlar dışarıda herhangi bir ağrınız olduğunda bilmediğiniz ilaçlar almayın. Uyuşturucu ve uyarıcı hapların pek çok çeşidi var” dedi.

Teknoloji bağımlılığı konusuna da değinen Odabaşı, “Bu konunun üzerinde özellikle duruyorum. Bağımlı mısınız, değil misiniz nasıl ayırt edersiniz? : Bir paylaşımı beğendiğiniz için paylaşırsınız ama beğenilsin diye paylaşıyorsanız bu bağımlılıktır. Bağımlı olan kişi aile ve sosyal yaşantısından uzak kalır ve bu özellikle gençlerin yaşantılarını fazlasıyla etkiler” ifadelerini kullandı.

Tütün Bağımlılığının çok yaygın olduğunu belirten Odabaşı, “Nargile ve sigara en tehlikeli olanlarıdır. Özellikle nargile, kanuni bir yasağı henüz bulunmuyor fakat sigaradan kat kat daha zehirli. İnsanlara bunu yasaklayamazsınız fakat zararlı bir alışkanlık olduğuna ikna edebilirsiniz, edebiliriz” diye konuştu.

SAÜ Yeşilay Topluluğun amacının geniş kitlelere ulaşıp, insanları bilinçlendirmek olduğunu ifade eden Odabaşı, SAÜ’de öğrenim gören herkesin Genç Yeşilay Topluluğu’na katılması yönünde çağrıda bulundu.

14.10.2015 – SA
545 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.