Rüzgarlı

Yeşil Teknolojiler ve Enerji Verimliliği Konuşuldu

03.10.2016

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün ev sahipliğinde “1. Uluslararası Yeşil Teknolojiler ve Enerji Verimliliği Konferansı” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 28-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen konferans boyunca Elektrik-Elektronik, Makine, Çevre, İnşaat, Metalurji, Endüstri Mühendisliği dallarında birçok sunum yapıldı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, konferansın açılış töreninde yaptığı konuşmasında, enerji verimliliği konusunun son yıllarda oldukça önem kazandığına dikkat çekti. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini dile getiren Prof. Dr. Torkul, bu tür konferanslarla yeşil teknoloji ve enerji verimliliği konularında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi’nde görev yapan SAÜ eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Arman, konferansa davetli konuşmacı olarak katılarak, törende Güneş Enerjisi ve Birleşik Arap Emirliklerinde Güneş Enerjisi yatırımları üzerine sunum yaptı.

İlki bu yıl düzenlenen ve her yıl yapılması amaçlanan konferansın Yürütme Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Ertan Yanıkoğlu üstlenirken, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası da başta Genel Sekreter Yiğit Ateş olmak üzere konferansa önemli destek gösterdi. 7 farklı kurumun ortaklığında hayata geçirilen ve 10 farklı ülkeden katılımcıyı ağırlayan etkinlik, 30 Eylül Cuma günü SASKİ Sakarya Nehri Hidroelektrik Santrali’ne yapılan teknik gezi ile son buldu.

03-10-2016 / ST