Yerel Basında Bugün (28.08.2013)

28.08.2013

28.08.2013 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Avrupa’da kullanılan 911 Acil Yardım Merkezi sistemin benzeri Sakarya’da kullanılmaya başlandı

“Hayat kurtaran sinyal sistemi”

ADAPOSTASI

İktidar kozunu son düzlükte oynayacak

“Adaylar 2014’te”

AK Parti Yerel Seçim Adaylarını Yılbaşından sonra belirleme kararı aldı. Parti’nin YSK’nın belirleyeceği takvimi sonuna kadar kullanacağı ifade edilirken, Başbakan’ın 27 Aralık’ta ki Sakarya ziyaretinde adayların tanıtımının yapılmayacağı iddia edildi.

BİZİMSAKARYA

Hastanelerdeki pratisyen hekim açığı Ekim ayında büyük ölçüde kapanacak

“Sağlığa pratisyen takviyesi”

SAKARYAHALK

“Okullarda kayıt krizi”

Milli Eğitim Bakanlığı’nı ısrarla ‘Kayıt parası alınmayacak’ uyarılarını okul yönetimlerinin dikkate almadığı ortaya çıktı. Kayıtlarla birlikte velilerden okullarda kayır parası istendiğine dair şikayetler hat safhada

YENİGÜN

Büyükşehir Belediye Başkan adayı netleşmiş gibi görülüyor

“MHP’de ‘Ünver’ sesleri!

MHP kulislerinde Adapazarı Belediye Başkan Adayı Zafer Adalet’e teklif götürüleceği  ciddi şekilde konuşulurken, Büyükşehir Belediye Başkan adayının ise Orhan Ünver olduğu öne sürülüyor.

YENİHABER

Meslek Yüksekokulu İmam-Hatip oluyor

“Sapanca’da MYO İsyanı!”

SAÜ Sapanca Meslek Yüksekokulu’nun binası İmam Hatip’e devredildi. MYO’nun bölümleri Kırkpınar ve Arifiye’ye dağıtıldı. İlçe halkı bu duruma tepkili.

YENİSAKARYA

“Sakarya artık ayağa kalktı!”

İlimizin en yaşanılabilir şehirlerin başında geldiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Nüfusumuz hızla artıyor. Bu şehir yaşanmaz bir şehir olsa insanlar neden bu şehirde yaşamayı tercih etsin? dedi.

28.08.2013 – A.T.