Yerel Basında Bugün (28.02.2013)

28.02.2013

28.02.2013 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Sakarya’nın otomotiv şehri olması için kıyasıya mücadelesini sürdürüyor

“TOBB’dan otomotiv şehri için destek”

Sakarya’da Otomotiv İhtisas OSB’si olması için yoğun çaba sarf edilmesinin ardından TOBB’dan SATSO’ya tam destek ve Otomotiv Test Merkezi önerisi geldi.

ADAPOSTASI

Türkiye’nin ilk otomotiv test pisti bize yakın

“Sakarya’nın otomotiv inadı

Türkiye’nin ilk otomotiv test pistinin kurulması için aday il sayısı 3 e düştü. Bursa ve Antalya ile yarışan Sakarya dev yatırımı almaya çok yaklaşırken; TOBB Başkanı da adres olarak Sakarya’yı gösterdi.

BİZİMSAKARYA

150milyon dolarlık yatırımla bin kişi istihdam edilebilecek

“Iskalamayalım!”

Türkiye’de ilk defa kurulacak olan ve Sakarya’da kurulması da gündeme gelen Otomotiv Test Merkezi için TOBB’dan destek geldi. Bu desteğin fırsata çevrilmesi gerekiyor.

SAKARYAHALK

Sendika Başkanı Çokol’dan şaşırtan açıklama

“SEDAŞ’tan memnunlarmış!”

Sakarya’da vatandaşların en çok şikayet ettiği kurumlar arasında ilk sırada yer alan SEDAŞ’la ilgili TESS-İŞ Genel Mali Sekreteri Sedat Çokol’dan şaşırtan açıklama geldi: “SEDAŞ’tan memnunuz”

YENİGÜN

Katlı Pazryeri’nde 3 kangal sucuk, 5 liraya satılıyor

“Sağlığımız tehlikede!”

Adapazarı’nda yediğimiz – içtiğimiz gıdalarla ilgili sorunlar bir türlü bitip-tükenmezken, Katlı Pazaryeri’nde 3 kangalı 5 liraya satılan sucuklar da kafaları karıştırmaya yetiyor.

YENİHABER

Büyükşehir Belediyesi İmam Hatip Lisesi inşa edecek

“Krediyle okul”

Büyükşehir Belediyesi’nin yıkılan Vali Konağı arazisine inşa edeceği 32 derslikli okul için ihaleye çıkılıyor. Arazideki ağaçlar kesilecek, lojmanlar yıkılacak. Belediye, okul için 10 milyon lira borçlandı.

YENİSAKARYA

“Kobal’dan şok iddia”

Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal, ilde 2 yıldır at eti sattığı belgelenen dönerci olduğunu, ancak bu dönercinin faaliyetine son verilmediğini iddia etti. Kobal, 1,5-2 liraya satılan dönerin yüzde 100 dana eti olmasının mümkün olmadığını söyledi

28.02.2013 – A.T.