Yerel Basında Bugün (25.08.2012)

Yerel Basında Bugün (25.08.2012)
25.08.2012
414
A+
A-

25.08.2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“CHP’den taşocağına yerinde tepki geldi”

CHP’li 6 milletvekili, Sapanca’ya bağlı Yanık Köyü’nde 60 yıl öne kapatılan taş ocağının yeniden açılmak istemesine karşı mücadele başlatan köy halkına destek olmak amacıyla bölgeye geldi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sapanca İlçesi Yanık Köy’de taş ocağının faaliyetine izin verilmesi çevre halkının tepkilerine neden oluyor

“CHP, çevre eylemine koştu”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü 6 milletvekiliyle birlikte Sapanca Yanık Köyü’ne taş ocağının açılacağı yere giderek ‘Yanıkta taş ocağı istemiyoruz’ diye seslendi.

ADAPOSTASI

“Çevre eylemi”

6 Milletvekili ile çevre eylemine katılan CHP’liler Yanık Köyü’nde su kaynağının yanına yapılmak istenen taş ocağı ve Darıçayırı’nda yapımına başlanan çimento fabrikasını protesto etti.

ANADOLU

“Sendikaların gözü yeni yasama yılında”

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Atalay ‘Asgari ücretle çalışıp güvencesi olmayan taşeronlarımız var, yüz binlerce çalışan işçi Sendikalar Yasası çok önemli. Yarım milyon çalışanımız bu ülkede sözleşme yapamayacak durumda. Bu, bizim için büyük bir sıkıntı’ (Başbakan Erdoğan’ın açıklaması) Bu ifade kıdem tazminatı konusundaki tartışmaları da bitirmiştir.

BİZİMSAKARYA

Darıçayırı’nda miting, Sapanca’da köylüye destek

“CHP: Karasu Dilovası olmasın”

CHP İl Örgütü’nün düzenlediği ‘Karasu Darıçayırı’nda Çimento Fabrikası’na Hayır Mitingi’nde fabrikanın yaratacağı kirliliğe dikkat çekilerek ‘Karasu Dilovası olmasın’ sloganları atıldı.

SAKARYAHALK

“Meydan muharebesi”

Gebze-Adapazarı arasında yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait şoförler, yol verme sorunu yüzünden birbirine girdi. 15 şoförün karıştığı kavga polisler tarafından güçlükle yatıştırıldı.

YENİGÜN

Sapanca’da taş ocağını, Karasu’da ise çimento fabrikasını protesto ettiler

“CHP’den çifte eylem!”

CHP İl Örgütü, 7 Milletvekiliyle birlikte önce Sapanca Yanık Köyü’nde açılacak taş ocağını, sonrasında da Karasu Darıçayırı Beldesi’nde kurulmaya başlanan çimento fabrikasını protesto ederek, ‘Çevreyi kirletmeye hayır!” sözleri ile bölge halkına destek verdiler.

YENİHABER

CHP Kocaeli Milletvekili Akar çimento fabrikası için konuştu;

“Çocuklarınızı öldürecek!”

CHP’nin 7 milletvekili dün çimento fabrikası kurulacak Darıçayırı’nda ve taş ocağı açılacak Yanıkköyü’nde çevre eylemlerine katıldı. Darıçayırı’nda konuşan Kocaeli Milletvekili ‘Çocuklarınızı öldürecekler’ dedi.

YENİSAKARYA

Karasu, sapanca ve Taraklı’da çevreciler ayaktaydı

“Eylem günü”

CHP, 10 milletvekiliyle göle nazır taşocağı ruhsatı verilen Yanık Köyü ile çimento fabrikası kurulacak Darıçayırı’nda tehlikeye dikkat çekti. Taraklı’da köylüler su eylemi yaptı.

 
414 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.