Yerel Basında Bugün (23.08.2012)

23.08.2012

23.08.2012 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Binaların can güvenlik performans incelemelerine vatandaşlar ilgi göstermedi

“Deprem şehrinde şaşırtan ilgisizlik”

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile kamu binası ve vatandaşlara ait 40 bina olmak üzere toplam 50 binanın deprem güvenliğini inceleme projesi; vatandaşlardan istek gelmemesinden dolayı gerçekleştirilemedi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

İnşaatta çalışırken dikkatsiz sürücü nedeniyle trafik kazası mağduru oldu

“Para kazanmaya gitti, hayatı karardı”

ADAPOSTASI

Gaziantep’teki bombalı saldırıda kullanılan araç ile ilgili çarpıcı gelişme

“Araç Geyve’den çalınmış”

Gaziantep’te içi bomba yüklü halde patlatılan ve 9 kişinin ölümüne, 66 kişinin ise yaralanmasına sebep olan otomobilin Geyve’de 11 Nisan tarihinde çalındığı öğrenildi.

ANADOLU

Mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde olan eski Vali Konağı’nın bulunduğu alanın İmam Hatip Lisesi’ne devredilecek olmasını MHP Grup Başkanvekili Salih Okutan ve İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar, eleştirdi.

“Vali Büyük’e konak alanı eleştirisi”

BİZİMSAKARYA

“Büyükşehir’e sadece 36.9 milyon ödenek”

Maliye Bakanlığı 2012 Temmuz dönemi iller Bankası ve Büyükşehir Belediye paylarını açıkladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne Temmuz ayı için sadece 36,9 milyon lira ödenek ayrıldı.

SAKARYAHALK

“Vites küçüldü”

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), 100 milyon euroluk Otomotiv Test Merkezi ve AR-GE Tesisi için 5 şehir arasında yaptığı değerlendirmede Antalya ve Bursa’yı aday il olarak belirledi.

YENİGÜN

2. üniversite kurulmasının bir kez daha gündeme gelmesi heyecan yarattı

“Yine lafta kalmasın!”

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik’in, ilimizde 2. Bir devlet üniversitesi kurulmasını destekleyen sözleri, kamuoyunda olumlu yankı yaptı.

YENİHABER

Çimento fabrikasına önce göz yumdular sonra tepki gösterip eylem kararı aldılar

“Günaydın beyler”

Karasu’nun Darıçayırı Beldesi’nde kurulacak olan çimento fabrikasının ruhsatı alındı, temel kazı çalışmaları başladı. Ancak siyasiler, çevreciler ve halk fabrikaya karşı yeni harekete geçti.

YENİSAKARYA

“Bu cesarete akıl ermiyor”

Sakarya Üniversitesi’nin ücretsiz yaptığı binaların deprem dayanıklılığı ve performans incelemesine hiç talep gelmedi. Oysa yüzlerce çok katlı bina, ilk depremde yıkılacaklar kategorisinde yer alıyor.

23.08.2012 MA