Yerel Basında Bugün (19.12.2012)

Yerel Basında Bugün (19.12.2012)
19.12.2012
652
A+
A-

19.12.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Esnaf süre istiyor”

Okullarda serbest kıyafet uygulaması için zaman isteyen esnaf, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’dan destek istedi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz; “yılbaşında ormanların korunması ve yeni fidanların dikilmesi için canla başla çalışıyoruz”

“Çabuk büyüyen ağaçlar yetiştirilecek”

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, düzenlediği basın toplantısında bir yıllık çalışmaları değerlendirdi

ADAPOSTASI

Kızılay’dan korkutan açıklama

“Sakarya’da kan stokları tükendi”

Sakarya Kızılay Kan Merkezi yetkilileri, kan stoklarının tükendiğini belirterek, Sakaryalılara acil kan bağışında bulunmaları çağrısında bulundu.

BİZİMSAKARYA

Elektrikte devrim gibi karar yolda

“Tekel kalkıyor!”

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) sektörde Serbest Rekabet Piyasası’nın (SRP) oluşması için düğmeye bastı. SRP perakende dağıtım şirketleri çoğalacak. Tüketici istediği şirketten enerji alma hakkına sahip olacak.

SAKARYAHALK

“Süre doluyor”

Orta hasarlı binaların yıkımı için verilen sürenin dolmasına 12 gün kala Sakarya’da sadece 190 orta hasarlı bina sahibinin binalarının kontrolü için başvurduğu bildirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Binam aslında sağlam” diye itirazda bulunan orta hasarlı bina sahiplerinin üniversitelerden bu yıl sonuna kadar “risksiz” raporu almaları halinde hasar kayıtlarının silinerek yıkımdan vazgeçileceğini açıklamıştı. Sürenin bitimine 12 gün kala, yaklaşık 1000 orta hasarlı konut bulunan Sakarya’da sadece 19 konut sahibi “Binam gerçekten hasarlı mı?” diye müracatta bulundu.

YENİGÜN

Açık kalp ameliyatı da dahil, tüm ameliyatlar yapılacak

“Tıp’ta büyük gelişme”

Sakarya üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, çok yakında Korucuk’taki hastanede açık kalp ameliyat dahil tüm ameliyatların yapılabileceğini belirterek, “Kalpta marka olacağız” dedi.

YENİHABER

3 bin ünite kan gerekirken 600 ünite toplandı

“Acil kan lazım”

Sakarya’da aylık 3 bin ünite kana ihtiyaç duyulurken bu ay sadece 600 ünite toplanabildi. Kan bulunamadığı için hastanelerde ameliyatlar erteleniyor. Kızılay kan bağışı çağrısında bulundu.

YENİSAKARYA

Araplar ikna oldu gibi

“Akyazı’ya 200 milyon Dolar”

Akyazı’da turizm yatırımı için görüşmelerde bulunan Kuveyt ve Dubai’li iş adamları, son toplantı sonrasında umut veren açıklamalarda bulundu.

19.12.2012 A.T


652 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.