Yerel Basında Bugün (19.09.2013)

19.09.2013

19.09.2013 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sakarya çiftçisinin alın teri ile 1953 yılında kurulan Şeker Fabrikası, 60 bin çitçinin elinden uçtu gitti

“Şeker gibi 40 milyon kar”

Çiftçilerin ortaklığında 1953 yılında kurulan ve onbinlerce kişininin çalışarak ekmek yediği Şeker Fabrikası çiftçilerin elinden gitti

ADAPOSTASI

O taş ocağında patlamalar başladı

“Dinamite devam!”

Geyve Boğazı’nda bir taş ocağında Ağustos ayında dinamitle patlatma yüzünden bir kişi ölmüş, iki kişide yaralanmıştı. Şikayetlere konu olan taş ocağı yeniden aynı metodla çalışmaya başladı

BİZİMSAKARYA

“TÜVASAŞ’ta neler oluyor”

SAKARYAHALK

“Türkiye’de ilk olacak”

Arifiye’de bulunan Mollaköy Göletlerinde inşa edilecek olan Uluslararası Kano, Kürek ve Su Sporları Parkuru’nun projesi belirlendi. Parkurun çalışmalarına 2014’te başlanacak.

YENİGÜN

Yıllar önce hazırlanan projeye nihayet el atıldı

“Hayal gerçekleşiyor!”

Arifiye Mollaköy mevkiinde, Sakarya Nehri kenarında bulunan göletlerin hayat bulması için yıllar önce hazırlanan projenin 2014 yılı itibariyle hayata geçeceğini, bu kez Spor Bakanı Suat Kılıç müjdeledi.

YENİHABER

Şehit yakınlarından Vali Büyük’e zor soru;

“Şehidimizin adını neden vermediniz?”

Karapürçek’e bağlı Yazılıgürgen Köyü’nde yeni yaptırılan okulu ziyaret eden Vali Mustafa Büyük’e Şehit Mustafa Geyve’nin yakınları, “Okula neden şehidimizin adını vermediniz? diye sordu

YENİSAKARYA

“Sakarya için hayırlı oldu”

Şeker Fabrikası’nın Ülker’e satışını değerlendiren Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Oğuz Kalay, Ülker, Türkiye’nin amiral gemisidir. Sakarya için hayırlı oldu” dedi.

19.09.2013 – A.T.