Yerel Basında Bugün (18.09.2012)

18.09.2012

18.09.2012 Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Çete operasyonu”

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çete operasyonunda toplam 15 kişinin tutuklandığı açıklandı.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

CHP’den yeni eğitim sistemi 4+4+4’e ilginç yorum

“Dert+Dert+Dert!…”

ADAPOSTASI

180 binden fazla öğrenci, 781 okulda eğitime başladı

“Eğitim başladı”

Birçok yenilik getirilen eğitim ve öğretim yılı törenle başladı. Kent Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başlayan program; Söğütlü’de okul açılışı ve çeşitli etkinliklerle sürdü.

BİZİMSAKARYA

Velilerin isyan ettiği 4+4+4 sistemiyle başlayan eğitim yılı sorunları beraberinde getirdi

“Sancılı eğitim”

2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı 4+4+4 tartışmalarının gölgesinde sancılı başladı. Ders yılının başlaması ile birlikte yeni sistemde yaşanan karmaşıklık ön plana çıktı.

SAKARYAHALK

“Adalet yerini bulsun”

Kaynarca ilçesinde, 24 Haziran tarihinde arkadaşları tarafından verilen uyuşturucu haplardan dolayı komaya girerek hayatını kaybeden gencin ailesi, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Evenköy’de oturan Polat ailesi, Haziran ayında hayatını kaybeden oğulları için hukuk mücadelesi başlattı.

YENİGÜN

KPSS’ye gireceklerin çoğunu İstanbul’a sürgüne gönderdi

“İşkence gibi!”

Bu hafta sonu yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için, Sakaryalıların büyük bölümü İstanbul’daki okullarda sınava girecekler.

YENİHABER

Maliye Bakanlığı ödenek çıkarmadığı için binlerce mısır üreticisi mağdur oldu

“9 milyonluk köstek”

Mısır üreticisine Haziran ayında ödenmesi gereken mısır 8.6 milyon TL’lik destek primi Maliye Bakanlığının ödenek çıkarmaması nedeniyle aylardır ödenmiyor. İl genelindeki 7 bin 85 çiftçi aylardır çile çekiyor.

YENİSAKARYA

“71 milyonluk pürüz”

Adapazarı Şeker Fabrikası’nın devriyle ilgili Bank Asya ile sürdürülen görüşmeler, kota dışı Ekim nedeniyle fabrikaya verilen yaklaşık 71 milyon liralık ceza yüzünden sekteye uğradı.

18.09.2012 MA