Yerel Basında Bugün (18.08.2012)

Yerel Basında Bugün (18.08.2012)
18.08.2012
496
A+
A-

18.08.2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Kamu binaları depreme dayanıklı değil”

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalı tarafından yapılan bir araştırma, acı gerçeği gözler önüne serdi.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden eşi, kızı ve oğlunu gece mum yakarak andı

“Deprem acıları tazelendi”

44 kişinin hayatını kaybettiği Emek Sitesi’nde ailesini kaybeden Ertan Aydın sitenin olduğu yere ölenlerin anısına bir park ve anma yeri yapılmasını istedi.

ADAPOSTASI

Süresi 45 saniye oldu ama etkisi ‘13’ yıldır geçmiyor. Aynı tazeliğini koruyor

“Acılar unutulmuyor!”

17 Ağustos Depremi’nin 13. yılında yine acı vardı. Saat 03.02’de Kent Meydanı’nda toplanan bir grup, deprem şehitlerini anarken; depremde yakınlarını kaybedenler ilgisizlikten yakındı.

ANADOLU

“Basının çağrılmadığı Meclis’ten imar izni çıktı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Başkanlığında yapılan ve basının çağırılmadığı Ağustos ayı Olağanüstü Meclis Toplantısında, şehrin en güzel manzarasına sahip Hızır İlyas tepesinin büyük bir bölümü imara açıldı.

BİZİMSAKARYA

“Çarşı-pazara bayram bereketi”

Ramazan Bayramı öncesi çarşı ve pazara koşan vatandaş esnafın yüzünü güldürdü. Alışveriş için çarşı ve pazara koşan vatandaş, piyasayı hareketlendirdi.

SAKARYAHALK

“Beklenen istifa”

Kacaeli, Bolu, Düzce, Yalova, Sakarya illerinin içinde bulunduğu Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreterlik görevini 2009 yılından bu yana sürdüren Erkan Ayan, istifa ettiğini açıkladı.

YENİGÜN

Depremin 13. yılında da yüreği yananlar sevenlerini unutmadı

“Acılar dinmedi!”

17 Ağustos Depremi’nin 13. yılında, depremde yakınlarını kaybedenlerden bir grup, saat 03.02’de Kent Meydanı’nda bir araya gelerek, deprem şehitlerini andı.

YENİHABER

Asrın felaketini anmak için meydanda birkaç kişiden fazlası yoktu

“Unuttuk bile”

17 Ağustos depreminin 13. yıldönümü nedeniyle Kent Meydanı’nda düzenlenen anma etkinliğine birkaç aileden başka kimse katılmadı. 03.02’de deprem şehitlerini anan az sayıda kişi felakete duyarsızlığı eleştirdi.

YENİSAKARYA

“Sakarya nerede?”

13 yıl önce resmi rakamlara göre 4 bin insanımız kaybettik. Acının tazeliğiyle ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedik ama hatırlayanlar her geçen yıl azaldı. Ve nihayet parmakla sayılacak kadar insan kaldı.

 
496 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.