Yerel Basında Bugün (15.09.2012)

15.09.2012
652
A+
A-

15.09.2012 Cumzartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Hacıoğlu ve Küpçüler riskli!”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alanların tespiti konusunda Üniversite’ye lisans verildi. Üniversiteden yapılan ilk açıklamada öncelikli riskli alanlar Hacıoğlu ve Küpçüler olarak açıklandı.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Tüm dünya Müslümanlarını ayağa kaldıran hakaret içeren film Cuma Namazı sonrası protesto edildi

“Innocence of Muslims öfkesi”

ADAPOSTASI

Kentsel Dönüşüm; Küpçüler ve Yeni Mahalle’de start alacak

“Proje bitiyor”

Gündemin bir numaralı konusu haline gelen ‘Kentsel Dönüşüm’ için ilk müracaatın Erenler Belediyesi tarafından yapıldığı ve proje hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

BİZİMSAKARYA

“Düğümü ses kaydı çözecek”

CHP İl Örgütü ile Milletvekili Engin Özkoç’un arasını açan kavga olayında 2. raunt yaşanıyor. Milletvekili Özkoç’un olay sonrasında 4 günlük iş göremez raporu aldığının ortaya çıkmasıyla Milletvekilleri Haydar Akar ve Tanju Özcan’ın hazırladıkların raporun tarafsızlığı tartışılıyor.

SAKARYAHALK

Eski ve ekonomik ömrünü tamamlamış binaların da riskli alan olarak tanımlandığını belirten SAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Yılmaz:

“Hacıoğlu ve Küpçüler riskli”

SAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemalettin Yılmaz, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çıkardığı yönetmeliğe göre lisans alan Sakarya Üniversitesinin riskli yapı ve alanların tespit ederek ilgili birimlere rapor olarak sunacaklarını kaydetti. Yılmaz ayrıca Adapazarı’nda Küpçüler ve Hacıoğlu Mahallelerinin riskli alanlar kapsamına girebileceğini belirtti.

YENİGÜN

4+4+4 sisteminin öğrenci ve velilere getirdiği külfet

“Güneş doğarken okula!”

Sakarya’da yeni sisteme gör, bazı sınıflar güneş doğarken okulun yolunu tutacak ve yine bazı sınıflar güneş batarken okuldan çıkacak.

YENİHABER

“7 yıllık hak arayışı”

Sakarya Başörtüsü Platformu tarafından 2005 yılında başlatılan başörtüsüne özgürlük eylemleri, bugün yapılacak 367. basın açıklamasıyla 8. yılına giriyor.

YENİSAKARYA

“İki mahalle risk altında”

Riskli yapı ve alanların tespitinde yetkilendirilen Sakarya Üniversitesi’nden yapılan ilk açıklamada, Küpçüler ve Hacıoğlu Mahallerinin risk altında olduğunu belirtildi.

 
652 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.