Yerel Basında Bugün (14.11.2012)

Yerel Basında Bugün (14.11.2012)
14.11.2012
593
A+
A-

14.11.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Evrenköy’de eylem yaptı

“Acılı anneye kadınlardan destek”

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi Evrenköy Mahallesinde yaşanan olayda ayrılmak istediği eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen E. Y’nin ailesine destek vermek için İstanbul’dan gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri olayın yaşandığı evin önünde eylem yaptı.

ADAPOSTASI

“Karaman’a kapalı pazar”

Karaman Bölgesinde yaşayan vatandaşlar Adapazarı Belediyesinden Kapalı Pazaryeri isteğinde bulunuyor. Bölgede kurulan yeni bir yerleşim birimine yakışmadığını ifade eden vatandaşlar, 2013 bütçesinde kendilerinin unutulmamasını talep ediyor.

BİZİMSAKARYA

Erdoğan’ın ziyareti öncesi Otokar işçisinden zam eylemi

“Başbakan duymasın”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın ziyaret edeceği Otokar Fabrikasındaki işçiler, maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunu öne sürerek eylem yaptı. Erdoğan’ın gelişi öncesinde işçilerin gösterisi fabrika yönetimini telaşlandırdı.

SAKARYAHALK

“Yakalandı”

2 yıl önce 15 yaşında iken kaçırarak evlendiği bir çocuk annesi 17 yaşındaki Emine Yayla’yı, sığındığı baba evinde pencereden girerek öldürüp kaçan 22 yaşındaki S.Y., olaydan bir gün sonra Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Bursa’da yakalandı.

YENİGÜN

Sakarya Üniversitesi, bina incelemesi için fiyat tarifesi belirledi

“Sağlam raporu cep yakacak!”

Sakarya’da yıkımı gündemde olan orta hasarlı binalar kadar, mevcut binası içinde ‘Risksiz Yapı’ raporu almak isteyen vatandaşlar, yığma binalar için 2 bin 600 lira, betonarme binalar için de6 bin 500 lirayı gözden çıkarmak zorundalar.

YENİHABER

Roman Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar Yenikent’e taşınacak

“Kentsel sürgün”

Dernekkırı, Alancuma ve Abalı Prefabrikleriyle Erenler Yenimahalle ve Küpçüler’de ikamet eden Roman vatandaşların kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Korucuk’ta yapılan yeni konutlara taşınacağı öğrenildi. Vatandaşlar ise mahallelerini terk etmemekte kararlı.

YENİSAKARYA

“Bir cinayet üç travma”

Sakarya Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Leyla Ekmen Epözdemir, kocası tarafından öldürülen 17 yaşındaki kadının dramında üç ayrı travma yaşandığını söyledi.

14.11.2012 MA

 
593 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.