Yerel Basında Bugün (14.07.2012)

Yerel Basında Bugün (14.07.2012)
14.07.2012
462
A+
A-

14.07.2012 Cumartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Geyve’de taş ocağı bir köyü göçe zorladı”

Geyve Boğazında bulunan taş ocakları büyük çevre katliamı gerçekleştiriyor. Geyve Boğazı boyunca birçok nokta kurulu olan taş ocakları çıkan tozdan dolayı adeta doğayı katlederken, köylülerin tarlalarındaki mahsuller de yüzde 70’e varan oranlarda zarar görüyor.

ADAPOSTASI

“17 Yaşında iki gencin feci ölümü”

Hayatın baharında bir genç motosikletiyle gezerken bir anda dengesini kaybetti, kafasını direğe çarparak hayata gözlerini yumdu. Olay yerine gelen baba ise adeta yıkıldı.

ANADOLU

Bugün Kocaeli’ deki toplu açılış törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan “Ya Allah Bismillah” diyerek açılışını yapacağı 158 tesisin toplam değeri 610 milyon lira.

“Komşu tesise doymuyor”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 4. Olağan İl Kongresi ve “5. Toplu Açılış Töreni” ne katılmak üzere bugün komşu il Kocaeli’ de. Başbakan Erdoğan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 450 milyon lira tutarında 133 tesisin açılışını yapacak.

BİZİMSAKARYA

“Taş ocakları göç ettiriyor”

Eşsiz güzelliklere sahip Geyve Boğazı’nda tüm hukuksal engellemelere rağmen faaliyetlerini sürdüren taş ocakları yöre halkını canında bezdiriyor. Köylüler kurtuluşu göçte arıyor.

SAKARYAHALK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı.

“Farklılık olacak”

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. Ankara ve İzmir’de 300 gram Ramazan pidesinin 1 lira olarak açıklanırken, İstanbul’da ise en fazla yüzde 10 oranında zam uygulanacağı belirtildi.

YENİGÜN

SATSO’nun düzenlediği çalıştaydan sonuç çıkmadı.

“Otomotiv fiyaskosu”

SATSO’nun büyük umutlarla düzenlediği ve Sakarya’nın otomotiv konusunda ‘Sakarya Vites Büyütüyor’ başlığı ile şaha kalkmasının beklendiği ‘Otomotiv Şehri Sakarya Çalıştayı’ ndan bir sonuç çıkmadı.

YENİHABER

Arazisinden yol geçirilen vatandaş tepkili:

“Toçoğlu sözünü tutsun”

Serdivan Çark Caddesi ile ASEM bağlantı yolunun istimlak bedeli 8 yıldır ödenmedi. Arazi sahipleri “Başkan Toçoğlu mağdur edilmeyeceğimizi söylemişti. Ancak mahkeme kararına rağmen paramız ödenmedi.” Dedi.

YENİSAKARYA

“AK Parti’de birlik mesajı”

AK Parti İl Yönetimi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun verdiği yemekte buluştu.

14/07/2012- Büşra Ergün



462 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.