Yerel Basında Bugün (10.04.2013)

10.04.2013

10.04.2013 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Beş yaşındaki Eren Pusat Yekta, 8 bin lira bulunabilirse yapılacak 6 ameliyat sonrası yürüyebilecek

“Minik Eren’in yardım çığlığı”

ADAPOSTASI

Bakanlar Kurulu beklenen kararı onayladı

“Ortaköy nihayet taşınıyor”

Melen projesi ile sular altında kalacak olan Ortaköy Beldesinin taşınacağı Caferiye Köyü’ne kurulacak şehir için onay çıktı. Bakanlar Kurulu’nun imzaladığı karar Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın önünde.

BİZİMSAKARYA

Belediyenin yaptığı hizmetleri yeterince koruyamayınca fatura ağırlaştı

“Tadilat için 2 milyon 324 bin TL harcandı!”

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, 2012 yılında korunamadığı için zarar gören hizmetlere yapılan masrafı açıkladı. Dişli, “Amacımız israfın önüne geçmek” dedi.

SAKARYAHALK

“Vatandaş 2B cezalandırıldı”

MHP Milletvekili Münir Kutluata, 2-B yasasının tekrar ele alınması gerektiğini belirterek, tapusu iptal edilen arazilerle alakalı olarak vatandaşın adeta cezalandırıldığını, sorunun çözümü için TBMM’ye önerge verdiklerini açıkladı

YENİGÜN

Esnaf Kefalet Kooperatiflerinde kredi faizi 1.8 puan indirildi

“Esnafa doping!”

SESKOB Başkanı Ali Yılmaz, 25 bin liranın üzerindeki kredilerin faizinin yüzde 6’ya düşürüldüğünü belirterek, “Esnaf ve Sanatkârlar adına bu önemli bir gelişme” dedi.

YENİHABER

Milletvekili Özkoç’un hazırladığı eğitim raporu ortaya çıkardı

“Eğitim fakiri kent”

CHP Milletvekili Engin Özkoç Sakarya’nın eğitim tablosunu ortaya koyan bir rapor hazırladı. Sakarya’da okul çağını aşmış 174 bin kişi hiç okula gitmemiş. 32 bin kişi ise okuma-yazma bilmiyor.

YENİSAKARYA

“Yoğun bakım rahatlayacak”

Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki yetersizlikler yüzünden yaşanan sıkıntı Kamu Hastaneleri Birliği’ni harekete geçirdi. Servise 20 yatak ilavesi yapılacak

10.04.2013 – A.T.