Yerel Basında Bugün (06.03.2013)

06.03.2013

06.03.2013 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay ‘önlem alınmasa alglerin artışı devam edecektir’

“Sapanca gölü için kırmızı alarm”

ADAPOSTASI

“Farkında değiliz!”

Defalarca uyarı yapılmasına, bilgilendirici duyurular yapılmasına rağmen hala 112 Acil Servislere asılsız ihbarlar yapılıyor. Doktor Semih Yıldırım, ‘Ambulanslarımızı gereksiz meşgul edenler gerçekten ihtiyacı olan bir insanın hayatı ile oynuyor demektir” dedi.

BİZİMSAKARYA

Aşırı su kullanımı nedeniyle kendini yenileyemiyor

“Göl için ciddi uyarı!”

İ.Ü. Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, Sapanca Gölü’nden sanayi suyu kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirtti ve önlem alınmasını istedi

SAKARYAHALK

“Yenikent’e yatırımlar sürecek”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karaman Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Toçoğlu “Yenikent Bölgemizi önemsiyor, sosyal ve kültürel hayatın daha da canlandırılması için çalışmalar yapıyoruz. Yenikent’e yatırımlarımız devam edecek” dedi.

YENİGÜN

Kapatılan MHP Teşkilatı’nın İl Başkanı Mehmet Erdoğan, açacakları davayı anlattı

“Geri dönmeyeceğiz”

MHP Genel Merkezi tarafından kapatılarak görevden alınan Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, gazetemize yaptığı açıklamada dava sürecini ve izleyecekleri yolu anlattı.

YENİHABER

“Şeker yeşil olsun”

1/25 Bin’lik Nazım İmar Planı için itiraz toplantıları devam ediyor. Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu üyelerine, nazım planda sanayi alanı olarak kabul edilen Şeker arazisi için, “Yeşil alan olsun” teklifi yapıldı.

YENİSAKARYA

“Göl Tüpraş’a çalışıyor!”

TÜPRAŞ, 2012 Sapanca Gölü’nden 7.4 milyon metreküp su çektiğini, 2014 yılı sonunda da gölden daha fazla su çekeceğini açıkladı. SASKİ ise olaya tepki gösterdi

06.03.2013-A.T