Yerel Basında Bugün (05.10.2012)

05.10.2012

05.10.2012 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Kentsel Dönüşüm Resmen Başlıyor!”

Sakarya Valiliği bugün resmen Kentsel Dönüşüm için start veriyor. Eski SSK binasından başlayacak olan yıkım için bütün hazırlıklar tamamlandı.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Karasu İlçesi’nin içme suyu ihtiyacını karışlayacak baraj inşaatını yapan firma iflas edince inşaat durdu

“Vali’nin Ziyaretinde Ortaya Çıkan Gerçek!..”

ADAPOSTASI

“Vah Benim Sakaryam!”

Su göleti sorununa şehirde çözüm bulamayan muhtar çözümü Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a mektup yazmakta bulmuş.

ANADOLU

“150 Bin Lira Harcandı Kaderine Terk Edildi!”

İl Özel İdaresi kaynakları ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde kurulan toprak analiz laboratuvarı personel eksikliğinden dolayı 1, 5 yıldan bu yana çalıştırılmıyor.

BİZİMSAKARYA

“Eylemlerden Rahatsızlar!”

Yanık’ta taş ocağına karşı yöre halkı mücadelesi sürerken İl Genel Meclisi Meclis Üyesi Ahmet Özçelik, taş ocağına değil, eylemlere sitem etti. Meclis ayrıca Kocaeli yaptı diye uzmanmış gibi Yanık’ta inceleme yapacak.

SAKARYAHALK

“Ekmeğe Zam Yok”

Doğalgaz, elektrik ve temel tüketim maddelerine gelen büyük zamların ardından vatandaşın merakla beklediği “Ekmekte mi zamlanacak” sorusu cevap buldu. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarındaki yüzde 15’lik artışın spekülatif olduğunu belirterek, ekmeğe önümüzdeki 1, 5 aylık sürede zam yapmayacaklarını açıkladı.

YENİGÜN

3. Hafta Biterken, Giriş-Çıkış Saatlerindeki Aksaklıklar Bitmedi

“Öğrenciler Perişan”

Okulların açılmasının üzerinden 3 hafta geçmesine rağmen, okul giriş-çıkış saatleri halen ayarlanamadı. Bazı okullarda çocukların hır ders erken salınması, velileri de tedirgin etti.

YENİHABER

Öğrenciler 40 Dakikalık Etüde Alınmak Yerine Okul Dışına Çıkarılıyor

“Servis Çilesi”

Okullarda büyük sorun yaratan ders saatleri valilikçe düzenlendi. Ancak valilik kararına rağmen, 4 okulda binlerce öğrenciyi etüde almak yerine sokağa salan idareciler yeni bir soruna imza attı.

YENİSAKARYA

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri’nin adı belli oldu

“Sürpriz Atama”

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne, Sağlık Bakanlığı’nda saha kontrol görevlisi olarak çalışan Dr. Ünal Küçük Yılmaz’ın atandığı öğrenildi.

05.10.2012 EK