Yerel Basında Bugün (04.04.2012)

Yerel Basında Bugün (04.04.2012)
04.04.2012
503
A+
A-

04.04.2012 Çarşamba günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Sakaryalı emeklinin elektrik faturası zaferi”

Emekli Muhsin Şentürk’ün başvurusu üzerine, elektrik faturalarında kayıp kaçak kullanım bedeli ve sayaç okuma bedeli olarak alınan paranın kendisine iade edilecek.

ADAPOSTASI

Zamlar yapılırken hiç beklenmiyor, ödeme yapılması gerekirken ayak diretiliyor.

“25 bin üretici parasını bekliyor!”

Fındık üreticilerine yapılması beklenen Alan Bazlı Destek Ödemeleri gecikiyor. Sakarya genelinde toplam 25 bin üretici büyük bir sabırsızlıkla ödemelerin yapılacağı günü bekliyor.

ANADOLU

“Sanayileşme baskısına dikkat!”

Vali Mustafa Büyük: ‘Özellikle İstanbul’dan yönelin ilimize de kapsayan bir sanayileşme baskısı var. Bu yeni yatırımlarla ilimizdeki gelişmeyi arttıracak, bizim milli gelirden aldığımız payı arttıracak güzel bir gidişat. Ama riskleri de var bu konuyu iyi yönetmek lazım. Korunması önemli olan alanlarımız var bunlara dikkat edilmesi gerekir.’

SAKARYAHALK

12 yıllık zorunlu eğitim kanun teklifi kabul edildi

“Bin 600dersliğe ihtiyacımız var”

12 yıllık zorunlu eğitim kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasını öngören yasa tasarısının mecliste kabul edilmesinin ardından gözler derslik açığına çevrildi. Vali Mustafa Büyük Sakarya’da bin 600 dersliğe ihtiyaç olduğunu söylerken çalışmalara hemen başlanacağının sinyalini verdi.

YENİGÜN

‘Okullar Hayat Olsun’ Projesi için, ilk adım sözleşme ile atıldı

“Okullar halka açılıyor”

Okulların ders saatleri dışında ve tatil günlerinde vatandaşlar tarafından her yönüyle kullanabilmesi için hazırlanan ‘Okullar Hayat Bulsun’ Projesi protokolü dün imzalandı.

YENİHABER

İstanbul temiz olsun diye Sakarya kirlenecek

“Korkuyoruz”

İstanbul’da kent merkezinde ki kirletici sanayi kuruluşları Adapazarı ovasına gönderiliyor. Tarım arazilerinin çarpık sanayileşmeye feda edilmesinden, Sakarya’nın eşsiz doğasının yok edilmesinden korkuyoruz.

YENİSAKARYA

Eğitim altyapısı 4+4+4 Sistemi için yetersiz kaldı

“12 yıl açığı 1600 derslik”

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkmasıyla, ilköğretimde 600, ortaöğretimde de yaklaşık bin dersliğe ihtiyaç duyulacağını açıkladı.

04/04/2012

 
503 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.