Yerel Basında Bugün (03.12.2012)

Yerel Basında Bugün (03.12.2012)
03.12.2012
473
A+
A-

03.12.2012 Pazartesi günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Sapanca Gölü çevresine taşocağı açma çalışmalarına çevreci gruplar tarafından tulumlu, klarnetli tepki

“Taş ocağına hafta sonu eylemi”

Kocaeli ve Sakarya’dan geçecek olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında, hat iyileştirme çalışmalarında kullanılacak malzemenin temini için 2 ilin ortak arasındaki Sapanca Gölü mevkiindeki ormanlık alanda, yeni taş ocaklarını açma hazırlıklarına tepkiler sürüyor.

ADAPOSTASI

“Meydan parası meslek lisesine”

SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Gar Meydanı kamusallaştırma bedeli olarak aldıkları 4 milyon 880 bin TL’nin 3 milyon TL’sini Endüstri Meslek Lisesi yapılması için bağışladıklarını söyledi.

BİZİMSAKARYA

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri’nden samimi açıklamalar

“Çok gururluyum”

Prof. Dr. Mustafa İsen, ‘5 yıl önce Beyefendi tarafından görev verildiğinde heyecanlandım, gururlandım. Çok onurlu ve bir o kadar da çok zor bir görevi ifa ediyorum’ diye konuştu.

SAKARYAHALK

“Gaz, Söğütlü’de üretime başladı”

Rusya’nın en büyük ticari araç markası GAZ’ın, Mersa Otomotiv’in 15 milyon Euro’luk yatırımı ile Söğütlü’de kurulan montaj üretim tesisi hizmete girdi. Açılış törenine Rusya Enerji Bakanı Alexsander Novak, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Alexey Rakhmanov, GAZ Group ve Mersa Otomotiv yöneticileri katıldı.

YENİGÜN

Sapanca’da, Kocaeli sınırında açılmak istenen taş ocağına tepki bitmedi

“Çevreciler nöbette”

Sapanca Yanık ile Kocaeli Maşukiye’de ormanlık alanda, Yüksek Hızlı Tren Hattı’na malzeme temini için açılmak istenen taş ocağına yönelik tepkiler sürüyor. Dün davullu-zurnalı eylem yapan çevreciler, burada nöbet tutacaklarını belirttiler.

YENİHABER

Servisçiler Odası’nın üyelerinden habersiz girişimi tepki topladı

“S plaka tepkisi”

SATSO’da düzenlenen toplantıya katılan servisçiler ‘S’ plaka uygulamasını tartıştı. Servisçiler şartların ortaya konmadan uygulama kararı alınmasının yanlışlığına dikkat çekti.

YENİSAKARYA

“Erenler’e piyango”

Türk Traktör Yönetim Kurulu, Şirket yönetimine Erenler’de alınan araziye 80 milyon Amerikan Doları tutarında karşılığı 63 milyon Avro’ya kadar yatırım yapma yetkisi verdi.

03.12.2012 EK

 
473 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.