Yerel Basında Bugün (02.12.2012)

02.12.2012

02.12.2012 Pazar günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

“Engin Özkoç: Kazımpaşa’nın sorunlarını Meclis’e taşıdık!”

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, ‘Seçim yok ama milletvekilinin görevi, kendisine oy veren insanların arasında bulunmaktır.’ dedi

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Rahim Varol; ‘zengin ve fakir öğrencilerin giyim farkı ile ayrımcılık olur’

“Okullar podyuma dönecek”

2012 ve 2013 eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarında öğrencilerin serbest kıyafet giymelerine olanak tanıyan yasa maddesi ile sert bırakılması sonrası kıyafet tartışmaları sürüyor.

ADAPOSTASI

Makine İmalatçıları Kaynarca’ya konuşlanacak

“Kaynarca’ya ihtisas OSB”

Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Kaynarca İlçesinde Makine İmalatçılarına yönelik ihtisas OSB kurulmasına yönelik çalışmalarda sona geldiklerini açıkladı.

BİZİMSAKARYA

“’SEDAŞ’tan kötü kokular geliyor!”

Bu sözler, SEDAŞ’ı TBMM gündemine taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’a ait. Kaplan, ‘SEDAŞ, hizmet değil para derdinde. Vatandaşın cebine eline uzattı. Çok kötü kokular geliyor. Rantın yıllık bedeli 2.5 milyon liradır. Savcılar araştırsın’ dedi.

SAKARYAHALK

“İhracatta 10 numarayız”

Türkiye ihracatçılar meclisi (TİM) Kasım ayı ihracat rakamlarını SATSO’da açıkladı. 2011 yılında ilimiz yaptığı 2 milyar dolar ihracat ile en fazla ihracat yapan iller arasında 10. İl oldu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sakarya’nın Türkiye’nin ihracatına katkısının daha fazla olmasını beklediklerini söyledi.

YENİGÜN

2009’daki teşkilat sıkıntısını hatırlatan AK Parti İl Başkanı Uncuoğlu

“Yıpratamayacaklar”

Ak Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, 2009’daki Teşkilatı’nda yaşanan sıkıntıyı hatırlatarak ortaya atılan iddialara son noktayı koydu.

YENİHABER

En çok ihracat yapan iller arasında ilk 10’dayız

“İhracatta hedef ilk 5”

Türkiye İhracatçılar Meclisi ( TİM ), Türkiye’nin kasım ayı ihracat rakamlarını SATSO’daki programla açıkladı. Sakarya, 2 milyar dolar ihracatla iller arasında 10. oldu. SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, ‘ Hedefimiz 2023te Sakarya’yı ihracatta ilk 5 il arasına sokmak” dedi.

YENİSAKARYA

“Toyota tatilde ihracat düştü!”

Toyota Fabrikası 5-19 kasım tarihleri arasında üretime ara verdi, Sakarya İhracatta yüzde 20 geriledi. Komşu Kocaeli ihracatını yüzde 31 artırarak listeye 2. Sıradan girdi.

02.12.2012 EK