Yerel Basında Bugün (01.12.2011)

Yerel Basında Bugün (01.12.2011)
01.12.2011
496
A+
A-

01 Aralık 2011 Perşembe günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Sorunlu gazetecilik anlayışı ve kamuoyunu aydınlatma adına Adapazarı soruyor

“İskan var mı, yok mu?”

Onarım ve güçlendirilmesi yapılmasına rağmen halen iskanı olmadığı ileri sürülen Gola Apartmanı B Blok için Başkan Gürpınar ‘iskanlı sayılır’ dedi.Ancak binaya iskan vermediğini belirten Serdivan Belediyesi,”bu binanın iskanı var mı yok mu?” sorusunu gündeme taşıdı.

ADA POSTASI

Şekeri’in kotasında artış beklenirken,düşüş oldu.karar şok etkisi yarattı

“Şeker’in bacası böyle mi tütecekti?”

Şeker Fabrikası “Bacası tütecek” diye özelleştirildi.Özelleştirildiği günden bu yana fabrikanın önüne şeker üretim kotası sorunu çıktı.Kota bir kez daha düşürüldü.

ANADOLU

“Beceremediler”

Adapazarı Şeker Fabrikası’nın şeker kotasının artırılması yönünde verildiği söylenen hukuksal ve siyasal mücadele lafta kaldı.Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi ortağı 65 bin çiftçinin hakkı korunamadı.

BİZİM SAKARYA

“Kambur çiftçinin sırtında”

Kötü yönetim,milletvekillerinin ilgisizliği,bir türlü çözülemeyen kota sorunu ve kullanılan yüksek faizli kredinin ödenememesi gibi nedenlerel Ada Şeker sonunda batma noktasına geldi.Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Aya,fabrikayı satacaklarını açıkladı

SAKARYAHALK

İlaçları devlet karşılıyor ama hastane eczaneye yönlendiriyor

“KETEM’de ilginç uygulama şaşırttı”

Yenikent Devlet Hastanesinde hizmet veren Kanser Erken Teşhis,Tarama ve Eğitim(KETEM) bünyesinde faaliyet gösteren Sigara Bırakma Polikliniğe giden vatandaşlar ilginç bir uygulamayla karşılaşıyor.

YENİGÜN

Şeker Fabrikası’nın kotası düştü.Yok mu alan?

“Yazıklar olsun!”

Adapazarı Şeker Fabrikası’nın şeker kotasının artırılmasına yönelik girişimler olumsuz kaldı.Tek başına iktidar olan AK Parti milletvekilleri bile kota sorununu çözemedikleri gibi,mevcut kotayı dahi koruyamadılar.

YENİHABER

Doğu ve Güneydoğu’da kaçak kullanılan elektriğin bedelini biz ödüyoruz

“K/K tepkisi”

SEDAŞ’ın elektrik faturalarından bir süredir K/K bedeli adı altında fatura bedelinin yüzde 10’u kadar bir bedel tahsil ediliyor.Vatandaş bu uygulamaya tepkili,”biz salak mıyız” diyor.

YENİ SAKARYA

‘32 bin ton kotayla yaşamaz’ deniliyordu,31 bin tona düşürüldü

“Şeker’in sonu mu?”

Türkiye Şeker Kurumu,2012-2013 pazarlama yılı kotalarını açıkladı.Umutla artış beklenen Adapazarı Şeker Fabrikası’nın kotası bin 300 ton düşürüldü.Haber,APEK’te şok yarattı.

 

 
496 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.