Gök Gürültülü

Yerel Basında Bugün (01.11.2011)

01.11.2011

01 Kasım Salı günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARI

Özkoç’ tan deprem güvenliği ile ilgili meclise soru önergesi

“Deprem öldürmez suistimal öldürür!”

CHP Sakarya Milletvekili engin Özkoç: “Sakarya’da olası bir depremde büyük yıkımlar olmasının sorumlusu, bugün önlem almayanlar olacaktır.”

ADAPOSTASI

Kamuoyu hasarlı çok katlı binalarla ilgili neler yapılacağını merakla bekliyor.

“Kamulaşacak mı yıkılacak mı? ”

Van Depremi’nin ardından Sakarya gündemine bomba gibi düşen hasarlı ve çok katlı binalar sorunundaki çözüm yolunu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu açıklayacak.

ANADOLU

Kendi iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen üniversite mezunlarına 100 bin liraya kadar sermaye desteği sağlanacak.

“Üniversite mezunlarına 100 bin lira”

100 bin TL’ye kadar destek.

BİZİM SAKARYA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Münir Kutluata faturayı kesti.

“Baş sorumlu AKP”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Münir Kutluata, depremde yaşanan aksaklıklar dahil ülkenin başına gelen her türlü olumsuzluğun sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.

SAKARYAHALK

“Milletvekili Özkoç’ tan meclise soru önergesi”

CHP Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya’da olası bir depremin büyük yıkımla sonuçlanmasının sorumlularının, bugün önlem almayanlar olacağını belirtti. Özkoç, “İşbirliğine hazırım. Yeter ki halkımızı bilinçlendirelim. Binalarda suistimallere fırsat vermeyelim” dedi.

SAKARYA YENİGÜN

Sakarya Valiliği, depreme ne derece dayanıklı olduklarını tespit edecek.

“Çok katlılar gözaltında!”

Valilik, Sakarya Üniversitesi ile birlikte, ilimizdeki çok katlı binalar ile ilgili geniş kapsamlı bilimsel bir çalışma başlatıyor.

SAKARYA YENİHABER

“Sözler tutulmadı” diyen esnaf kepenk kapatıyor.

“Terminalde isyan”

Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde faaliyet gösteren esnaflar, Büyükşehir’e tepki göstererek kepenk kapatma kararı aldı. Esnaf, “Sözler tutulana kadar dükkanlarımızı açmayacağız” dedi.

YENİ SAKARYA

MHP Milletvekili Münir Kutluata, şehir içi ulaşımı şu sözlerle değerlendirdi.

“İnteraktif trafik”

Kutluata, “Arabanızla hareket ediyorsunuz, kavşağa geliyorsunuz ve sıkıştınız. Belediyeyi arayıp ne tarafa gitmeniz gerektiğini soruyorsunuz. Üzülerek söylüyorum ama durum bu” diye konuştu.