Yerel Basında Bugün (01.02.2013)

Yerel Basında Bugün (01.02.2013)
01.02.2013
487
A+
A-

01.02.2013 Cuma günü yerel gazetelerde öne çıkan haberler.

ADAPAZARIAKŞAMHABERLERİ

Doğalgaz Çevrim Santrali’nin çevrede insanlara vereceği zararlar ile ilgili Valilik inceleme başlattı

“Halkın baca kâbusu”

Taşkısığı’nda bulunan Doğalgaz Çevrim Santrali’nin dibinde bulunan köyler, santralin kurulduğu günden bugüne kadar zarar gördüklerini söyleyerek yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

ADAPOSTASI

“Vali şehre vizyon katmalı”

Başbakan Erdoğan Ankara’da valilere seslendi. Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün de bulunduğu toplantıda konuşan Erdoğan, ‘Protokol Valiliği yapmayın. Biz tam manası ile halktan olacağız. Valiler olmaz denileni başarmalı’ dedi.

BİZİMSAKARYA

Mudurnu Deresi ve Sakarya Nehri sanayi atıklarıyla kirletiliyor

“Su zengini bir kentiz değerini bilmiyoruz!”

Topraklarımızdan sonra suyumuzu da kirletiliyor. Sanayi kuruluşlarının atıklarını depolamaları bir türlü sağlanamadı. Tehlike alarmı SAÜ’den.

SAKARYAHALK

“Geri ödeme yok”

Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın 2014 yılından itibaren sayaç değişimlerinden ücret alınmayacağını açıklamasının ardından gündeme bu zamana kadar yapılan sayaç değişimler nedeniyle ücret ödeyen vatandaşların paralarının geri iade edilip edilmeyeceği gelmişti. SEDAŞ para iadesi yapılmayacağını açıkladı.

YENİGÜN

“Komşu Kocaeli’nin Ulaşım Ana Planı’nda gündeme getirildi

“Marmaray yolda!”

Komşu kent Kocaeli’nin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘2023 Ulaşım Vizyonu Ulaşım Ana Planı’nı açıklarken, Marmaray Projesi’nin Sakarya’ya kadar hizmet eden bir banliyö sistemi olmasını istediklerini söyledi.

YENİHABER

Dikkat: itiraz için bugün son gün

“Nazım plana büyük tepki”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen ve 4 Ocak’ta askıya çıkan 1/25 bin ölçekli Nazım İmar Planı büyük tepki topladı. Binlerce itiraz var. Şehir Plancıları Odası itiraz etti. İMO da buğu itiraz edecek.

YENİSAKARYA

Yalnızca Çark Caddesi’nde değil kentin tamamında köklü değişim öngörülüyor

“Vizyon plana itiraz var”

Hafta başında ‘Çark Caddesi Korku İçinde’ başlığıyla duyurduğumuz 1/25 binlik imar planına, İnşaat Mühendisleri Odası’nın da itiraz edeceği belirtildi.

01/02/2013 MA

 
487 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.