“Yeni Dünyada Ben Nasıl Öğrenebilirim”

“Yeni Dünyada Ben Nasıl Öğrenebilirim”
16.12.2022
823
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sağlıklı Dokunuş Öğrenci Topluluğu ve Multidisipliner Proje Geliştirme ve İnovasyon Öğrenci Topluluğu tarafından “Yeni Dünyada Ben Nasıl Öğrenebilirim” isimli bir konferans düzenlendi.

SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hande Cengiz Açıl ve Sağlıklı Dokunuş Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanının katıldığı konferansa; Dr. Öğr. Üyesi Pınar Doğan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına Türkiye’deki öğrenci, üniversite ve öğretim elemanı sayıları hakkında bilgi vererek başlayan Dr. Öğr. Üyesi Doğan, dünyanın büyük bir hızla değiştiğini hatırlattı. Bu değişime uyum sağlamanın öneminden bahseden Dr. Öğr. Üyesi Doğan, geleceğe hazırlanmamız gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Günümüzde bir üniversite mezunundan sahip olması istenen özellikleri söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Doğan, öğrencilerin eleştirel düşünme kadar ahlaki değerlere de sahip olması gerektiğini aktardı. Öğrencilerin başarılı olması için birtakım yetkinliklere sahip olmaları gerektiğine değinen Dr. Öğr. Üyesi Doğan, bu yetkinlikleri elde etmek için internetin önem taşıdığını ifade etti.

İnternet’teki her bilginin doğru olmadığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Doğan, öğrencilerin internette doğru bilgiye ulaşabilecekleri siteleri anlattı. Mevcut öğrenme metotlarını aktaran Dr. Öğr. Üyesi Doğan, yeni öğrenme metotlarına da değinerek bu metotlardan bazılarının eğitimde uygulanmaya başlandığını ifade etti.

Konferans, teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Haber: Furkan Özcan

 
823 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.