Gök Gürültülü

Yeni Asya (15.02.2013):Talha Uğurluel: Osmanlı Tarihi Yabancı Seyyahlardan Öğrenilemez

15.02.2013

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Nesli Ati Düşünce ve Gelişim Topluluğu tarafından düzenlenen’Kanuni ve Harem’isimli konferansa,’araştırmacı yazar Talha Uğurluel konuşmacı olarak katıldı. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Uğurluel, Kanunî Sultan Süleyman’ın doğumu, yetiştirilişi, sancak beyliğine gönderilişi, tahta çıkışı, harem hayatı, seferleri, ölümü ve vasiyeti hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bir devri anlamak için o devlin kültürünün çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Uğurluel, ” Bir devri anlamak için öncelikle kültürü anlamak gerekir. Osmanlı tarihi yabana seyyahların bilmedikleri bir kültürü yorumlamalarıyla açıklanamaz. Bizim içimizde yaşamayanlar, kültürümüzü bilmeyenler geçmişe yönelik değerlendirmelerde bulunamazlar. Toplumumuz tarihimizi yerli kaynaklardan öğrenmeye çalışmalıdır. Aksi, yanlış bilgilerle donatılmış bir neslin yetişmesine neden olabilir ” diye konuştu. Konuşmasının sonunda, Beyaz Derya Düşünce ve Gelişim Topluluğu tarafından Talha Uğurluel’e plâket takdim edildi.

Yeni Asya Gazetesi – 15.02.2013