Sisli

Yeni Asya (07.07.2012) : Afet Eğitimi Zorunlu Ders Olsun

07.07.2012

Sakarya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı” (UDSEP) toplantısında ortaya konan görüşler, rapor halinde Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) sunulacak. Raporda, afet eğitiminin zorunlu ders olması tavsiye edilecek. SAÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Naci Çağlar, toplantıda en çok üzerinde durulan konunun lisans eğitiminde öğrencilerin afet ve deprem konusunda eğitilmesi olduğunu ifade etti. Çağlar, YÖK’e bu konuda tekliflerin sunulacağını belirtti. Lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilere, afet e ğitimi konusunda bir dersin zorunlu olarak okutulması konusunda katılımcıların hemfikir olduğunu söyleyen Çağlar, eğitim fakültelerinde afet eğitimi ile ilgili bir dersin müfredata eklenmesiyle ilk ve orta öğretim öğrencilerinin afet bilincinin aratılmasının amaçlandığını belirtti. Çağlar, üniver sitelerde afet ve acil müdahale öğrenci topluluklannın kurulması ve teşvik edilmesiyle bu konuda gençlerin afet yönetiminde daha aktif katılımının sağlanacağını vurguladı. Çağlar, YÖK’e inşaat mühendislerinin eğitimi konusunda yeni tekliflerin sunulacağının da altını çizdi.

Yeni Asya Gazetesi – 07 Temmuz 2012