Yatay Geçiş Duyurusu

13.07.2013

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Duyurusu

Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar arasında Geçiş,Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi yapılması Esaslarına ilişkin Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Üniversitemiz Lisans programlarına Kurumlar Arası ve Kurum içi Yatay Geçiş ile kabul edilecek öğrencilerde aranılacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru tarihi, ayrılan kontenjanlar ve diğer hususlar aşağıda çıkartılmıştır.

1 Kurum İçi Yatay Geçiş (Sakarya Üniversitesi Öğrencilerinin Başvurabileceği kontenjanlar)

Kurum İçi yatay geçiş başvuruları 05.08.2013-16.08.2013 tarihleri arasında, aşağıda belirtilen belgeler ile Sakarya Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığına Şahsen veya Posta yolu ile başvurabilir.

Başvuru Formu için tıklayınız

– Not Durumu Belgesi (Transkript):

– Ders plan ve içerikleri (eğitimine devam ettiği bölüme ait)

Kontenjanlar için tıklayınız

2. Kurumlararası Yatay Geçiş:

a. Başvuru Tarihi ve Başvuru Yeri.

05.08.2013-16.08.2013 Online başvuru tarihleri arasında www.ytg.sakarya.edu.tr adresinden başvurular yapılacaktır. İnternetten yapılan başvuru sonlandırıldıktan sonra alınan Online başvuru formu ile birlikte aşağıda belirtilen belgeleri,

Sakarya Üniversitesi Öğrenci işleri Dair.Başk.

Esentepe Kampüsü Serdivan/SAKARYA

Adresine posta yolu ile veya şahsen iletilmesi gerekmektedir. Evrakları gönderilemeyen başvurular değerlendirme dışı kalacaktır. Posta nedeniyle geciken başvurular değerlendirilmeye alınmaz.

b. Başvuru İçin Gerekli Belgeler ve Önkayıt:

Yurtiçinden Yapılacak Başvurularda

– Online başvuru formu www.ytg.sakarya.edu.tr adresinden 05.08.2013-16.08.2013 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

– Not Durumu Belgesi (Transkript): Başvuran öğrencilerin ayrılacağı kurumdan alacağı bütün dersleri, bu derslerden aldığı notları ve genel ağırlıklı not ortalamasını gösteren resmi belge (kopya kabul edilmez).

Kurumundan alacağı “bulunduğu döneme kadar bütün derslerini almış ve başarmıştır” yazısı ya da ders planı ile Ders İçeriklerinin fotokopisi.

– Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSYM yerleşme belgesinin fotokopisi

– Disiplin cezası almadığına dair belge,

– Yabancı Dil Hazırlık sınıfında öğrenim görenlerin Yabancı Dil Hazırlık sınıfını okuduğuna ve başarmış olduğuna ilişkin belgesinin onaylı fotokopisi.

I. Öğretim kontenjanı için başvuru yapacak II.öğretim öğrencileri %10 a girdiklerine dair yazı.

– Yabancı uyruklu öğrenciler kayıtlı oldukları programa kabul edilmelerini sağlayan sınav sonuç belgelerini (YÖS, TCS, SAT vb.) sunmak zorundadır

Yurtdışından Yapılacak Başvurularda;

– Online başvuru formu www.ytg.sakarya.edu.tr adresinden 05.08.2013-16.08.2013

tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

– Öğrencinin ÖSYM sınavına girdiği yıla ait ÖSS sonuç belgesinin fotokopisi veya

denklik belgesi, disiplin cezası alıp almadığına dair belge,

– Not Durumu Belgesinin orijinalinin kendi okulları tarafından kapalı zarf içinde

mühürlenmiş olarak başvuru esnasında teslim edilmesi, açık zarfla gelen başvurular kabul edilmeyeceği,

– Ders planları ve içeriklerinin Türkçeye çevrilmiş suretleri,

– Pasaport giriş çıkış vizelerinin aslı (Başvuru esnasında fotokopisi teslim alınacaktır).

Koşullar için tıklayınız

Lisans Kontenjanları için tıklayınız.

Önlisans Kontenjanları için tıklayınız.

Özel Yetenek İle Alan Bölümlerin Kontenjanları

c- Başvuru Değerlendirme Takvimi

– Yatay Geçiş hakkını kazanan asil ve yedek öğrenciler 10 Eylül 2013 tarihinde www.sakarya.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

– Asil Kazanan öğrencilerin kesin kaydı 18-19 (Dahil) Eylül 2013 Tarihinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığında yapılacaktır. Süresi içinde kayıt yaptırmayan öğrenci hakkından vazgeçmiş sayılır.

– 20 Eylül 2013 tarihinde I.grup Yedek sırası gelenlerin ilanı

– 23-24 Eylül 2013 tarihinde I.grup yedek kayıtları.

– 25 Eylül 2013 tarihinde II.grup yedek ilanı

– 26-27 Eylül 2013 tarihinde II grup yedek kaydı.

– (Tıp Fakültesi Başvuru Tarihi: 15-19 Temmuz 2013 Sakarya Üniversitesi başvurular şahsen Tıp Fakültesi Dekanlığına yapılacaktır.

– Asil ve yedek ilanları 07 Ağustos 2013 Tarihinde yapılacaktır.

– Asil Kazanan öğrencilerin kesin kayıdı:12-16 Ağustos 2013

12/07/2013 //