Gök Gürültülü

Yaratıcı Reklam Yazarlığı Çalıştayı

25.04.2016

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından “Yaratıcı Reklam Yazarlığı” adlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen etkinliğe, Reklam Yazarı Metehan Ardıç konuşmacı olarak katıldı. Modiki Reklam Ofisi Reklam Yazarı olan Ardıç, “Reklamcılık mesleğinde temel ilke mecra aramak değildir. Önemli olan güçlü fikirler üretmektir. Zaten güçlü fikirler ürettiğinizde, büyük mecralara da ulaşmanız kolay olacaktır” dedi.

Reklam yazarı her alanda bilgi sahibi olmalı

Bir reklam filmi başarısının, önermesinden geçtiğini vurgulayan Ardıç, “ Önermenin kuvvetli olması, filmin de kuvvetli olmasını sağlıyor. Dolayısı ile bazen bulduğunuz fikirler ve önermeler amacına ulaşıyorsa ortaya başarılı işler çıkıyor. Bu da hem müşteriyi hem de sizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Kendi deneyimlerinden yola çıkarak öğrencilere önerilerde bulunan Ardıç, “Reklam yazarı olmak istiyorsanız her alanda bilginiz olmalı ve genel kültürünüz iyi olmalıdır. Kelimeleri, başlıkları birçok şeyi takip etmeniz gerekiyor. O yüzden kendinizi ne kadar çok geliştirirseniz o kadar iyi iş sahibi olursunuz” diyerek sözlerine son verdi.

Reklam Yazarı Metehan Ardıç, etkinlik sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

22.04.2016- BS