Yapmak İstediğiniz İşi Araştırın

Yapmak İstediğiniz İşi Araştırın
14.12.2016
788
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Topluluğu tarafından “DigiTalks” başlıklı bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konferansa sektör temsilcileri Hamdi Küçük, Ayşem Ece Yalçınkaya ve Ali Cevat Ünsal konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta ilk olarak “Yapay Zekâ ve Arttırılmış Gerçeklik” başlıklı bir sunum yapan Hamdi Küçük, sunumunda mobil uygulama geliştirmeleri, yapay zekâ ve insan beyninin çalışma sistemlerinin yazılıma uyarlanması ile ilgili bilgiler verdi. Robotların artık insanların günlük yaşamlarına da girdiğini belirten Küçük, “Robot üretimi ve geliştirilmesine olan ilgi artarak ilerliyor. Lojistik ve sağlık gibi alanlarda da robot kullanılmaya başlandı. Sağlık alanından söz edecek olursak, bir doktorun yaptığı işi nokta atışı yapabilen bir robotun, işi daha titizlikle yaptığını görebiliyoruz” dedi.

Anahtar nokta güne erken başlamak

Daha sonra söz alan Ayşem Ece Yalçınkaya ve Ali Cevat Ünsal, “Yeni Nesil İnsan Kaynaklarında Yeterlilik” başlıklı ortak bir sunum gerçekleştirdi. Yalçınkaya ve Ünsal, etkinlikte öğrencilere iş dünyası hakkında bilgiler vererek, öğrencilerin işe başlamadan ve iş hayatına atılmadan önce iş dünyasını araştırmaları gerektiği vurgusunu yaptı. Ünsal, “İş dünyası, sizler için işe başlamadan önce tanımanız gereken farklı bir hayattır. Okuduğunuz bölüm ve yapacağınız iş ile ilgili dergileri, gazeteleri, kitapları ve blogları takip etmelisiniz” diye konuştu. İş hayatında sağlıklı ve dinç olmak için güne pozitif başlamak gerektiğini belirten Yalçınkaya ise, “Erken kalkmak, erken uyanmak çok önemlidir. Dünyadaki birçok ünlü CEO, iş hayatında başarılı olmanın güne erken başlayarak mümkün olabildiğine inanıyor. Başarı, güne dinç ve pozitif başlamakla beraber gelir. Ayrıca hangi işi yapıyorsanız yapın, merakınızı kaybetmeyin. Meraklı olmayan kişiler yaşamıyordur” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda İşletme Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yasemin Özdemir ve Arş. Gör. Dr. Alparslan Kibar, konuşmacılara plaket takdim etti.

13.12.2016- ŞB
788 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.