Rüzgarlı

Yalancı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

13.05.2016

Sakarya Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Yalancı” adlı tiyatro gösterimi düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen gösterimde İtalyan yazar Carlo Goldini’nin ölümsüz eseri “Yalancı” konu alındı. Topluluk öğrencileri tarafından sahnelenen oyuna ilgi oldukça yoğundu.

İtalyan halk tiyatrosu geleneğinin özelliklerini taşıyan eser, gerek mizah dili gerekse görsel zenginliği ile dikkat çekiyor. Eser, 20 yıl amcasının yanında yaşadıktan sonra Venedik’e geri dönen Lilio’nun iki kız kardeşe birden gönül vermesiyle başlayan ve sonu gelmez yalanlarıyla gitgide daha da karmaşık bir hale bürünen ilişkiler örgüsünü çarpıcı bir mizahi dille izleyicilere aktarıyor.

13-05-2016 / ST