Gök Gürültülü

Yabancı Öğrenciler de Staj Yapabilecek

23.10.2014

Sakarya Üniversitesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında Türkiye’de rol model olacak projenin işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre SAÜ’de okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, Sakarya’daki işletmelerde staj yapabilecekler.

Protokol törenine Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın yanı sıra İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecdi Can, öğretim üyeleri, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yurtdışı İş Geliştirme Komisyon Başkanı Ali İhsan Güneş katıldı.

Tören de konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Üniversitesi arasında imzalanan bu protokol ile yabancı uyruklu öğrencilerin Sakarya’da ki işletmelerde isteğe bağlı staj yaparak Sakarya’nın sosyal ve iş hayatına katılımlarının sağlanmasını ve işletmelerin ise dış ticaret imkânlarının geliştirilmesini amaçlıyoruz” dedi.

SATSO’ya bağlı işyerlerinde ön lisans, lisans ve lisansüstü bölüm öğrencilerinin isteğe bağlı başvuru yapabileceğini belirten Kösemusul, “SATSO Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu ve Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümünün titiz çalışmaları neticesinde hazırlanan çalışma ilimiz ve ülkemize hayırlı olsun. Biz tüm paydaşlarımızla ürettiğimiz projelerle, birlikteliğimizle her zaman örnek olduk. 3+1 ve 7+1 Projeleri bunların en belirgin göstergeleridir. Bu başarılı çalışmaların devamlılığı açısından önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan Rektörlük seçimlerinde Rektör Muzaffer Elmas’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

Protokol hakkında konuşan Rektör Muzaffer Elmas, projenin Sakarya’da var olan potansiyelin değerlendirilip geliştirilmesine yönelik büyük öneminin olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Elmas, “Üniversiteler ürettiği projelerle topluma fayda sağlamak ve sorunlara çözüm üretmeye gayret etmeli. Biz üniversite olarak, tüm çalışmalarımızı bu vizyonla yürüttük. Tüm dünyada olduğu gibi üniversitelerin yapısında da önemli zihniyet değişiklikleri yaşanmaktadır. Sadece teori değil, uygulamalı eğitimin de öneminin bilinci ile hareket ediyoruz. Bu anlamda, Üniversitemizde tüm hazırlıklarımızı tamamladık, artık uygulama ve yükselme kısmındayız. Bu olumlu değişim ve gayretlerimizde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.