Veri İletişimi Ses İletişiminin Önüne Geçti

Veri İletişimi Ses İletişiminin Önüne Geçti
02.12.2014
558
A+
A-

Sakarya Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından organize edilen “SAÜ’01 Bilişim Teknolojileri Semineri”, teknoloji ve bilişim alanında ünlü isimlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Endüstri Mühendisliği Kulübü, Bilişim Sistemleri Kulübü, Bilgisayar Topluluğu ve İnsan Kaynakları ve Kariyer Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerin sunuculuğunu ShiftDelete.Net (SDN) kurucusu ve aynı zamanda SAÜ mezunu Hakkı Alkan yaptı. 

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen seminerde VMWare Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediçeler, Trend Micro Ülke Müdürü Yakup Börekçioğlu ve FLY Türkiye Ülke Müdürü Bilgin Demir, bilişim dünyasının gelişimi ve bilişim sektörü ile ilgili sunumlar gerçekleştirdi.

Öğrencilerin salonu doldurduğu etkinlikte bulut bilişim konusunda tecrübelerini aktaran VMWare Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediçeler, bulut bilişimin fikirleri hayata geçirmekte oldukça kolaylık sağladığını söyledi. Banka işlemlerinde önceden bütün işlemlerin şubeye gidilerek yapıldığını belirten Mediçeler, günümüzde internet bankacılığı sayesinde birçok işlemin kolaylıkla gerçekleştirilebildiğini anlattı. Bütün bu gelişmelerde bulut bilişimin payının yadsınamayacağını ifade eden Mediçeler, “Bilişim altyapıları gerçekten fikirleri destekleyen bir olguya dönüştü. Bulut bilişim uygulamaları, son kullanıcı tarafından ne kadar iyi kullanılırsa kullanıcıya o kadar faydalı olmaya başladı. Büyük iletişim şirketleri, büyük veri merkezi kurarak bunları kiralıyor. Bu sayede veri iletişimi ses iletişiminin önüne geçti. Biz şirket olarak bu yolu daha da hızlandırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trend Micro Ülke Müdürü Yakup Börekçioğlu da, öğrencilere “İnternetteki tehlikelerin farkında mısınız?” sorusunu sorarak veri güvenliğine dikkat çekti.  Dijital dünyada ve sosyal medyada oluşturulan profiller sayesinde iyi ya da kötü niyetli herkesin, insanların kişisel bilgilerine ulaşabildiğini ifade eden Börekçioğlu, veri güvenliği alanında bugün yapılan bir çözümün, yarın çözüm olmamaya başladığını, güvenlik konusunun dünyada ciddi bir uzmanlık alanına dönüştüğünü söyledi.

FLY Türkiye Ülke Müdürü Bilgin Demir ise mobil dünyanın geleceği konusunda bilgi verdi. Teknolojinin geldiği noktada mobil teknolojilerin gelişimi ve bunun teknolojiyi nasıl şekillendirdiği konularını sunum eşliğinde anlatan Demir, son 10 yılda mobil teknolojinin ses iletişiminden veri iletişimine doğru dikey bir şekilde gelişme gösterdiğini anlattı.

02/12/2014 – ST
558 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.