Vatan (26.08.2013): Güneş-Hidrojen Varken Benzinci Bize Ters!

26.08.2013

TÜBİTAK’ın teşvik amacıyla düzenlediği Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nın Kocaeli Körfez Pisti’ndeki final yarışları dün gerçekleşti. Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekilmesi ve üniversite öğrencilerinin bu alandaki fikirlerinin üretime geçirilebilmesi amacıyla düzenlenen yarışlar iki kategoride düzenlendi. Yarışlarda güneş enerjili araçlar kategorisi olan Formula G’dc birinciliği Sakarya Üniversitesi‘nin Saguar 2, ikinciliği İstanbul Üniversitesi’nin Socrat 13 ve üçüncülüğü de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Smyrna adlı aracı kazandı.

Vatan Gazetesi – 26.08.2013