Utrader Akademi Ödülleri 2024 Başvuruları Başladı

Utrader Akademi Ödülleri 2024 Başvuruları Başladı
13.02.2024
688
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) Uluslararası Ticaret Ağı Derneği (UTRADER) ile birlikte düzenlediği UTRADER Akademi Ödülleri’nin üçüncüsünün başvuruları başladı.

İlki 2022 yılında, 75 üniversite ve yedi kurumdan 201 araştırmacının başvurusu ile, ikincisi ise geçen sene, 80 üniversite ve üç kurumdan 212 araştırmacının başvurusu ile gerçekleştirilen UTRADER Akademi Ödülleri, Türk şirketlerinin uluslararasılaşmasına ve Türkiye’nin ihracat potansiyelinin artırılmasına odaklı bilimsel araştırmaları teşvik ve takdir etmeyi amaçlıyor.

UTRADER Akademi Ödülleri düzenleme komitesini SAÜ’den Prof. Dr. Hakan Tunahan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sinan Esen ve Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Umut Sanem Çitçi Türküstün oluşturuyor.

UTRADER Akademi Ödüllerine, Türkiye’deki üniversiteler, araştırma merkezleri ve şirketlerde çalışan T.C. vatandaşı araştırmacılar ile öğrenciler, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren hazırladıkları doktora tezi, yüksek lisans tezi ve makale olmak üzere üç kategoride başvurabilecek.

Sunulan çalışmalar, akademik seviyelerinin gerektirdiği özgünlük, bilimsel nitelik ve pratik katkı açısından değerlendirmeye alınıyor. Ödül başvuruları şahsen veya kurumlar tarafından yapılabiliyor.

İlgili alanda çalışan araştırmacılar ve öğrenciler çalışmalarını değerlendirilmek üzere 15 Eylül 2024 tarihine kadar başvuruda bulunabiliyor. UTRADER Akademi ödüllerinin kategorilere göre dağılımı; doktora tezi 28 bin TL, Makale 22 bin TL ve yüksek lisans tezi 15 bin TL olmak üzere 2024 yılında dağıtılacak toplam ödül miktarının 65 bin TL olacağı duyuruldu.

Detaylı bilgi ve başvuru; https://utrader.org/akademi-odulleri-2024/ adresinden yapılıyor. Önceki yıllara ait Akademi Ödülleri kazananları ve törenleri için; https://utrader.org/akademi-odulleri-toplu-sayfa/ sayfası ziyaret edilebilir.


688 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.