Ürdün Zerka Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi Arasında Anlaşma İmzalandı

Ürdün Zerka Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi Arasında Anlaşma İmzalandı
16.09.2022
482
A+
A-

Ürdün Zerka Üniversitesinden bir heyet Sakarya Üniversitesini ziyaret etti. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mahmûd Ebû Şaîra, Rektör Prof. Dr. Nidâl er-Ramahî, Şeria Fakültesi Dekanı Dr. Enes el-Halâyile ve Yermuk Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed es-Selcî’den oluşan heyet, Sakarya Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ı makamında ziyaret ederek akademik işbirlikleri konusunda bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Zerka Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nidâl er-Ramahî, üniversitesi hakkında bildi verdi ve Türk Üniversiteleri ile işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade etti. Sakarya Üniversitesi ile daha önce işbirliği protokolü imzaladıklarını ve öğrenci değişimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Nidâl er-Ramahî ziyaretlerinin amacının süresi sonra eren protokolleri yenilemek olduğunu ifade etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Sakarya Üniversitesi olarak uluslararasılaşmaya büyük önem verdiklerini, bu amaçla uluslararası ilişkiler ofisi oluşturduklarını söyledi. Zerka Üniversitesi ile öğrenci ve hoca değişimi ve araştırma alanlarında işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

İlahiyat Fakültesi Dekanı ve SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Ürdün Zerka Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesi arasında ‘Akademik İş birliği Protokolü’ ve ‘Mevlana Değişim Programı Protokolü’ imzalandı.

Ziyaret, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 
482 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.