Ürdün Yermuk Üniversitesi’nden İlahiyat Fakültesi’ne Ziyaret

20.05.2016

Ürdün Yermuk Üniversitesi’nden bir heyet, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed el-Umerî ve İslam Araştırmaları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Muhammed es-Selcî’den oluşan Yermuk Üniversitesi heyeti, SAÜ İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek, Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ile görüştü.

Görüşmede fakülteler arası işbirliği imkânları ele alındı. Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etmekten mutluluk duyduğunu dile getiren konuk dekan Prof. el-Umerî, Türkiye’ye gelmeden önce rektörleri ile görüşerek, yapacakları ziyaret ile ilgili bilgi verdiklerini ve Rektör Prof. Dr. Refat Alfaouri’nin Sakarya Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzalamaya hazır olduklarını söylediğini ifade etti. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay da iki üniversite arasında protokol imzalanmasına müteakip çeşitli akademik faaliyetlerde işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

SAÜ İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı ve Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu görüşmenin ardından, konuk heyet İlahiyat Fakültesi’nin çeşitli birimlerini ve ardından da SAÜ Merkez Kampüsü’nü ziyaret etti.

Prof. Dr. Muhammed el-Umerî ve Doç. Dr. Muhammed es-Selcî, ayrıca SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde düzenlenen VII. Uluslararası Din Görevlileri Sempozyumu’na da katılarak, Ürdün’deki din eğitimi ve din görevlileri konusunda konuşma yaptı.

20-05-2016 / ST