Ürdün Ewan Enstitüsü’nden İlahiyat Fakültesi’ne Ziyaret

04.11.2016

Ürdün Arapça Öğretim Kurumu Ewan Enstitüsü’nden bir heyet, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti.

Genel Müdür Hâlid Benî Umer, Akademik Koordinatör Muhammed Mâzin ve İdari Koordinatör Muhammed es-Sânûrî’den oluşan Ewan heyeti, SAÜ İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek, Dekan Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve öğretim üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, görüşmede fakülte öğrencileri için yazın Ürdün’de gerçekleştirdikleri başarılı kurs organizasyonundan dolayı Ewan Enstitüsü Müdürü Hâlid Benî Umer’e teşekkür etti. Hâlid Benî Umer de Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerini Ürdün’de ağırlamış olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra fakültenin çeşitli birimlerini gezen Ewan heyeti, Arapça Dil Öğrenci Topluluğu’nu (Multekâ Lugati’d-dât) ziyaret ederek, öğrencilerden yapılan faaliyetler hakkına bilgi aldı. Ewan Genel Müdürü Hâlid Benî Umer, toplulukta İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Arapça seviyelerini geliştirilmesine yönelik olarak yaptığı Arapça konferanslar, Arapça film izletileri, pratik konuşma grupları, bahçe sohbetleri gibi çalışmalardan dolayı görev alan öğrencileri tebrik etti.

04/11/2016 – MA