Sisli

Üniversiteye Ulaşımda Minibüsler Yetersiz

24.12.2014

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, son günlerde basında da yer bulan öğrencilerin toplu taşıma ile ilgili sorunları konusunda bir basın açıklaması yaptı. Prof. Dr. Muzaffer Elmas, açıklamasında şunlara yer verdi:

Sanayi kuruluşlarıyla, üniversitesiyle, hastaneleriyle, ticaret merkezleriyle ve daha birçok kurumuyla büyüyen ve gelişen bir kent olan Sakarya’da, insanların toplu ulaşım ihtiyacının ortalamanın üzerine çıkması olağan hale gelmiştir. Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerimizin ulaşım konusunda sıklıkla bize ulaştırdıkları sıkıntıların başında da minibüsler gelmektedir. Birçok öğrencimizin bu araçlarda yer bulamaması, gelecek diğer araçları beklemesi, derslerine ve sınavlarına geç kalmasına yol açmaktadır. Bu nedenle toplu taşımada halen yoğun olarak kullanılan minibüsler, öğrencilerin üniversiteye taşınmasında yetersiz kalmaktadır. Toplu ulaşımın, çağın gereksinimlerine uygun olarak daha modern ve güvenilir bir araç olan otobüslerle yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu konuda yetkili tüm kurumlarla ortak paydada buluşarak bu sorunun çözülmesi, Sakarya’yı daha iyi ve kaliteli bir toplu taşımaya kavuşturması açısından oldukça önemli olduğu kadar, yoğun öğrenci nüfusuna sahip üniversitemize ulaşımın da rahatlamasını sağlayacaktır.