Üniversitemizle İftihar Ediyoruz

Üniversitemizle İftihar Ediyoruz
07.05.2015
710
A+
A-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç Dr. Ayşenur İslam, "Sakarya Üniversitemizle hem yurtiçi hem de uluslararası çalışmalarından dolayı iftihar ediyoruz. Üniversitemizin iyi bir sıralamada olduğunu görüyorum. Üniversitemizin daha da gelişmesi için yapabileceğimiz her neyse elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz, desteklerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam Sakarya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörlük Senato Salon’unda yapılan toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bakan Yardımcısı Çiğdem Atabek, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, protokol üyeleri, dekanlar ve akademisyenler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas Sakarya Üniversitesi’nin son 10 yıllık dönemde üniversiteler ve Sakarya Üniversitesine olan desteklerin arttığını söyledi.

Bütün taleplerimiz karşılık buldu

Devlet tarafından Sakarya Üniversitesi’nin fiziki anamla önemli katkıların olduğunu vurgulayan Rektör Elmas, “Eğitim öğretim mekânları dışında Kalkınma Bakanlığımızdan aldığımız destekle çok önemli bir merkezi laboratuvar binamız oldu. Ayrıca son zamanda yapılan ve 24 saat açık olan kütüphane binamız var. Teknokent binamız ve Teknoloji Transfer Ofisimizi kurduk. Fiziksel olarak bütün taleplerimiz yerine getirildi. Bununla birlikte üniversitemizin önemli bir dar boğazı olan kadrolar konusunda Sayın Bakanımızın gayretiyle engeli aşmış durumdayız. Bütün bölümlerimizde akreditasyon çalışması devam ediyor olup tüm bölümlerin akredite almasını sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de Ulusal Kalite Ödülü aldık. Avrupa Kalite Ödülünü alacağımızda inanıyoruz” diye konuştu.

Desteğimiz devam edecek

Sakarya Üniversitesi’nin kaynaklarını verimli kullandığını, ciddi gelişme gösterdiğini vurgulayan İslam, ufku açık akademisyenlerimizin ve öğrenmeye açık, gelişmeye açık öğrenci profili olduğunu ve bunun üniversite için büyük bir kazanç olduğunu söyledi. İslam, “Sakarya Üniversitemiz Türkiye’nin köklü üniversiteleri arasında. Son 10 yılda çok güzel bir gelişimi oldu. Kaynakları verimli kullanması ve akılcı taleplerde bulunması dolayısıyla taleplerin hemen karşılık bulması sonucu istediği gelişimi gösterebilen üniversite oldu. Bu doğrultuda, Avrupa Kalite Ödülü’nü de alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitenin gelişimiyle alakalı taleplerin hiçbir şekilde boş dönmeyeceğini dile getiren İslam, "Sakarya Üniversitesi uygulanabilir, süründürülebilir projeler üretmeye devam ettiği sürece, destekler de devam edecektir. Bununla birlikte önümüzdeki süreçte Sakarya'da üniversite sayılarını arttırabilmek için elimizden gelen gayreti de sarf ediyoruz. Çalışmalarımız inşallah hayırlı bir neticeye ulaşır. Sakarya’mızın kültür, sanayi ve tarım kenti olmasının yanı sıra bir üniversite kenti olmasını arzu ediyoruz” dedi.

İki fakülte daha kurulacak

Sakarya Üniversitesi’ne önümüzdeki dönemlerde iki yeni fakülte kazandırma çabasında olduklarının altını çizen İslam, “Turizm Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi konusunda çalışmalarımızda sona geldik. Kararımız Bakanlar Kuruluna gelmiş bulunuyor. Önümüzdeki parlamento açılışından sonra ilk yapacağımız işlerden biri bu olacak” şeklinde konuştu.

Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilerin Sakarya'yı tanıması için daha önce çalışma yaptıklarını anımsatan İslam, “Diğer illerden gelen ve özellikle uluslararası öğrencilerimizin, Sakaryamızın kültürel, turistik değerlerini görmelerini arzuluyoruz. Mezun olup başka şehirlere, başka ülkelere gittiklerinde öğrencilerimizin bizim gönüllü elçilerimiz olmasını sağlayalım Turizm sektöründe yeni trend kulaktan kulağa aktarımla gelişme yönünde. Bu potansiyeli şehrimiz için çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye konuştu. 
710 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.