Üniversitemizin 7+1 Eğitim Modeli MEB Ortaöğretimde Uygulanıyor

Üniversitemizin 7+1 Eğitim Modeli MEB Ortaöğretimde Uygulanıyor
31.01.2022
960
A+
A-

Sakarya Üniversitesinin (SAÜ) yükseköğretim alanına yayılan 7+1 Eğitim Modeli ve Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitiminin (UMDE) ortaöğretim uyarlaması, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından da uygulanıyor.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından uygulanan Türkiye’de öncü 7+1 Eğitim Modeli ve Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE), örnek olmaya devam ediyor. Bugüne kadar yükseköğretim kurumlarına örnek alınan ve müfredata dâhil edilen 7+1 ve UMDE programlarının ortaöğretim uyarlaması Millî Eğitim Bakanlığı tarafından da örnek alınıyor. Mesleki Eğitim Merkezleri, tarafından yürütülen uygulamada Türkiye’nin meslek sahibi insan ihtiyacını karşılayabilmek adına uygulamalı eğitimler düzenleniyor.

Yükseköğretim gören öğrencilerin, derste gördükleri bilgileri uygulama şansı bularak iş hayatına atılmadan önce gelişme imkânı sağlayan 7+1 Eğitim Modeliyle SAÜ öğrencileri, son dönemlerini işletmelerde tam zamanlı stajyer olarak geçiriyor.

Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) programı ise Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından uygulanıyor. UMDE programı ile öğrenciler, bir yarıyıl boyunca işletmelerde ‘Aday Mühendis’ sıfatı ile görev alarak, mezuniyet öncesinde tecrübe edinme imkânı buluyor.

Mesleki Eğitim Merkezlerinde Öğrenci Sayısı Bir Ayda Yüzde 70 Arttı

Millî Eğitim Bakanlığının yayınladığı bilgilere göre, aralık ayı sonunda Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapılan değişiklikle hem gençler hem de işveren açısından daha cazip hale gelen mesleki eğitim merkezlerine kayıtlı öğrenci sayısı yüzde 70 artarak 159 binden 270 bine yükseldi.

Bakanlıkça yayımlanan verilere göre, mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık bin 275 lira ücret alıyor. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2 bin 125 liraya yükseliyor. Bu ücretler devlet tarafından ödeniyor. Tüm öğrenciler, meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı da sigortalanıyor.

 

-OŞ
960 kez görüntülendi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.