Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerin Dikkatine

Üniversitemizi Yeni Kazanan Öğrencilerin Dikkatine
08.08.2017
3.070
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler elektronik kayıt yoluyla veya üniversiteye gelerek kaydını yaptırabilirler.

ELEKTRONİK KAYIT

Elektronik kayıtlar 11 – 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapılacaktır. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerimizin 14-18 Ağustos tarihlerinde Üniversitemize belge teslim ederek kayıt yaptırmalarına gerek olmayıp, elektronik kayıt belgesi ile eğitim-öğretim yılı başlangıcından itibaren öğrenci kimliği ve öğrenci belgesini ilgili öğrenci işleri biriminden teslim alabilir.

Elektronik Kayıt Kılavuzu için tıklayın.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı için tüm yükseköğretim programlarına, Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin kesin kayıtları 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt Yerleri için tıklayın.

Kayıt için gerekli belgeler için tıklayınız.

GEÇİCİ KAYIT

*2017 ÖSYS sonucuna göre bir yükseköğretim programını kazanmış, ancak ortaöğretim kurumundan mezun olamamış öğrenciler, belirtilen kayıt tarihlerinde muhakkak kayıtlarını yaptıracaklardır. Bu öğrencilere geçici kayıt yapılacak olup, 29 Aralık 2017 tarihine kadar mezuniyet belgesi beyan etmeyen öğrencilerin kayıtları silinecektir.

HAZIRLIK SINIFI

Sakarya Üniversitesi’nde İngilizce hazırlık eğitimi zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. İngilizce Muafiyet ve Yeterlik Sınavı’ndan B1 düzeyinin altında puan alanlar isteğe bağlı hazırlık sınıfına kaydolabilir veya zorunlu yabancı dil dersini alırlar.

Hazırlık sınıfları bilgilendirme dökümanı için tıklayınız.

Hazırlık kontenjanı olan bölümler için tıklayınız.

* Yabancı Dil Muafiyet Sınav duyurusu için tıklayın.

 

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİNE KAYIT OLACAK ÖĞRENCİLER

Sağlık Bilimleri Fakültesi Kayıtları Elektronik Ortamda Yapılmamaktadır.

Adayların 14 –  18 Ağustos 2017 Tarihleri Arasında Evraklarını Eksiksiz Bir Şekilde Elden Teslim Ederek Kayıt İşlemlerini Gerçekleştirmeleri Gerekmektedir.

Adayların Kayıt İçin, 2016 ÖSYS Tercih Klavuzunda Belirtildiği Üzere “Tam Teşekküllü Resmi Bir Hastaneden(Psikiyatri Servisininde Olduğu), Eğitim Süresince Ve Daha Sonrasında Bu Mesleği Yürütmeyi Engelleyecek Fiziki Ve Ruhsal Engeli Olmadığını Belgeleyen” Heyet Raporu Almaları Gerekmektedir.

İKİNCİ ÖĞRETİM KATKI PAYLARI

*Gerek e-devlet üzerinden, gerekse Üniversitemize gelerek kayıt yaptıran ikinci öğretim öğrencilerinden katkı payı dekontu istenmez. Ancak derse yazılma yapabilmeleri için 5 Eylül’den itibaren katkı payını yatırarak derse yazılma yapabilirler.

*2017-2018 Eğitim-Öğretim yılına ait katkı payları Bakanlar Kurulu tarafından henüz belirlenmediğinden yayınlanmamıştır.

YURT KAYITLARI

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS İÇİ öğrenci yurtlarına (kız ve erkek) kayıtlar devam etmektedir.

Bilgi için;

Telefon: 0264 295 5299 – 5295- 6959

Web: http://www.yurt.sakarya.edu.tr/tr

 

Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır?

Sakarya Üniversitesi İngilizce Hazırlık

Rektör Elmas’tan Hoş Geldin Mesajı

Güncelleme: 14/08/2017 _15:15
3.070 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.