Üniversitemizden 2023 Proje Hamlesi: TÜBİTAK 1001 Projelerinde 5 Projemiz Kabul Aldı

04.10.2023

TÜBİTAK’ın Amiral Gemisi olarak tabir edilen 1001 Programı çerçevesinde 2023 yılı 1’inci Dönemi’nde Sakarya Üniversitesi’nin toplam 5 farklı projesi kabul alarak TÜBİTAK 1001 proje desteklerinde önemli bir başarı elde etti.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen 1001 Programı’nın amacı; yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projelerin desteklenmesidir. Bu doğrultuda üniversitemiz araştırmacılarının hazırlamış olduğu 5 proje, Birinci Dönem TÜBİTAK-1001 “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Yılda ikişer dönem açılan başvuralar neticesinde, Sakarya Üniversitesinden 2021 yılı iki dönem toplamında 3, 2022 yılında yine iki dönem toplamında 3 proje desteklenmeye hak kazanmıştı. Araştırma üniversitesi olma hedefi doğrultusunda yürütülen başarılı çalışmalar neticesinde 2023 yılının sadece ilk dönem başvurularında bu sayı 5’e yükseldi.
TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan projelerimiz:
• SAÜ İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Meydan’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘Beceri Temelli Değer Eğitiminin İmkânı: Beceri Temelli Bir Değer Eğitimi Modeli, Programı ve Öğretmen Eğitim Modülünün Geliştirilmesi’ projesi,
• SAÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Avcı’nın yürütücülüğünü yaptığı ‘Farklı Yörelerden Temin Edilen Ev Yapımı Tarhanalardan Probiyotik Bacillus Suşlarının İzolasyonu ve Çeşitli Gıda Matrislerinde Kullanım Potansiyelleri’ projesi,
• SAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Hilmi Nişancı’nın yürütücülüğünü yaptığı ‘Özgün Mükemmel Manyetik İletken Yüzeyli Isı Emici Tasarımları ve Elektriksel Testleri’ projesi,
• SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Çevirme’nin yürütücülüğünü yaptığı ‘Türk Hemşireleri Deprem Yönetim Modeli TÜHEM-DYM’nin Geliştirilmesi ve Etkililiğinin Sınanması’ projesi,
• SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Doğu’nun yürütücülüğünü yaptığı ‘Hemşirelik Öğrencileri için Çoklu Beceri İçeren, Haptik Desteli Sanal Gerçeklik Simülasyonunun Geliştirilmesi ve Uygulanması’ projesi.