Üniversitemizde Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Üniversitemizde Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı Coşkusu
23.05.2022
1.128
A+
A-

Sakarya Üniversitesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler, Azerbaycan Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.

Sakarya Üniversitesi Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu tarafından düzenlen “Azerbaycan Cumhuriyet Bayramı” etkinliğine Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, Sakarya Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Taylan Şanlı, SAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Bünyamin Bol, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte her iki ülkenin dilinden İstiklal Marşı okundu. Progamın açılışında konuşan Sakarya Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu Azerbaycan Türkçesinde Azerbaycan Halk Demokratik Cumhuriyetinin hükümet kadrosunu ve yaptığı işleri anlattı.

Programa katılan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, “28 Mayıs her bir Azerbaycan vatandaşı için gurur günüdür, çünkü 28 mayıs 1918 tarihinde o dönemin zor şartları altında Azerbaycan doğu ve İslam aleminde ilk cumhuriyet devleti kuruldu. Bu devlet her ne kadar uzun sürmese de ekonomi, eğitim, kültür, tarih, bilim gibi bir çok alanda gelişerek özgür ve bağımsız Azerbaycan’ın temelini oluşturdu. Biz 28 Mayıs Cumhuriyet Bayramımızı daha coşku ve sevinçle kutluyoruz. 30 yıl hasret kaldığımız topraklarımızı, Karabağımızı Azerbaycanımızın Cumhurbaşkanı, liderimiz ve şanlı ordumuz sayesinde geri kazandık. Her bir Azerbaycan vatandaşı bu günü Azerbaycanlı olmalarından gelen gurur hissi ile güçlü gelişmiş ve en önemli toprak bütünlüğünü sağlamış devletin temsilcileri gibi kutluyorlar. 8 Mayıs Bağımsızlık Günümüz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Topluluğu Başkanı Sahib Hashimov, 1918 yılında Azerbaycan’ın düştüğü ağır günlerden, 1918 31 Mart Soykırımı’ndan ve Kafkas İslam Ordusunun Azerbaycan’a desteğinden söz ederek 28 Mayıs 1918 Azerbaycan Halk Demokratik Cumhuriyeti’nin yaranmasının önemine değindi. Sahib Hashimov,“Biz geçmişimizi unutmadık ve unutturmayacağız. Aynı zamanda geçmişte de kalmayacağız. Her zaman ülkelerimizin geleceği için her daima çalışacağız. Rahmetlik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi Azerbaycan’ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir; hem sevinçli günümüzde, hem kederli günümüzde hep bir ve beraberiz. Bu birlik ve beraberliğimizin, gerçek kardeşliğimizin sadece ülkelerimiz arasında değil, tüm dünyaya örnek olmasını dilerim. Birlikte başarılarımız daima olsun. Cumhuriyet Bayramımız Mübarek olsun.” dedi.

Program Sakarya’da eğitim alan Azerbaycanlı öğrencilerin hazırladıkları müzik, şiir, şarkıları ve Hazar Azerbaycan Halk Dansları Derneği’nin iştiraki ve Azerbaycan’ın yöresel danslarının sergilenmesi ile devam etti. Başkonsolos Mustafayeva, etkinlik sonunda Azerbaycanlı öğrenciler ile buluştu.

 


1.128 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.