Üniversiteli Gençler Sakarya’da Buluşuyor

Üniversiteli Gençler Sakarya’da Buluşuyor
15.03.2017
598
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümü, SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Ekonometri Bölümü’nün işbirliğiyle “Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Öğrenci Sempozyumu (EFEOS)” düzenlenecek.

İlki bu yıl 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde SAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yapılacak olan etkinlik yoğun ilgi uyandırdı. İktisat, Finans ve Ekonometri bölümlerinde öğrenim görmekte olan lisans ve lisansüstü öğrencilerin katılımına açık olan EFEOS’a Türkiye’nin dört bir yanından büyük bir katılımın gerçekleşmesi bekleniyor.

Sempozyuma ilişkin bilgi veren SAÜ Ekonometri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Veli Yılancı, sempozyumda öğrencilerin bilimsel çalışmalarını sunma fırsatı bulacağını ve verilecek seminerlerle alanlarında uzman kişilerden bilgi alma imkânına da sahip olacaklarını söyledi. Doç. Dr. Yılancı, sempozyumu gelecek senelerde de yaparak, geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

SAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bilen de sempozyumun tez savunmalarından önce lisansüstünde eğitim görmekte olan tüm öğrenciler için oldukça faydalı olacağını ifade ederek, “Öğrencilerimizin sunacakları bildirilerin bilim dünyasına da katkıda bulunacağına inancım sonsuz” dedi.

Sempozyumun özellikle akademisyen olmak isteyen öğrenciler için önemli bir adım olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi Ekonometri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilgün ÇİL ise “EFEOS’un farklı üniversitelerdeki öğrencilerin birbirleriyle ve akademisyenlerle bağlantı kurmalarını sağlayacağını ümit ediyorum ve bu sempozyumda birçok nitelikli akademik çalışmanın sunulmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Sempozyum ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen öğrenci ve akademisyenler “http://www.efeos.sakarya.edu.tr” adresini ziyaret edebilir.

15-03-2017 / ST
598 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.