Üniversite Yaşamına Uyum Programı Düzenlendi

Üniversite Yaşamına Uyum Programı Düzenlendi
03.10.2023
1.312
A+
A-

Yeni akademik yılın başlamasıyla birlikte, Sakarya Üniversitesini kazanan öğrencilere yönelik “Üniversite Yaşamına Uyum Programı” düzenlendi.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Sakarya Üniversitesi Rektörü Hamza Al’ ın üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere yaptığı “Hoş Geldiniz” konuşmasıyla başladı.
Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Üniversitesinin Türkiye’de üniversiteler arasında üst sırada yer alarak araştırma üniversitesi ünvanını kazanma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek üniversitenin ayrıcalıklarını vurguladı. Öğrencilere dünyanın en güzel kampüslerinden birinde eğitim almanın ayrıcalığını yaşatacaklarını söyledi.
Rektör Al ayrıca, öğrencilerin iyi meslek sahibi olmalarını hedeflediklerini ve onları en yetkin hale getirmek için çalıştıklarını belirtti. Üniversite yönetimi olarak, öğrencilerle her zaman iletişimde olmaya hazır olduğunu vurguladı.
Sakarya Üniversitesinde 200’den fazla öğrenci topluluğu olduğuna dikkat çeken Al, öğrencilerin bu topluluklara katılmalarını istedi. Rektör Al ayrıca girişimcilik ve proje dersleriyle öğrencilerin yeteneklerini geliştirmelerine destek verildiklerini, formel eğitimin yanı sıra sektörel bilgilerle de tanışma fırsatı sunacaklarını vurguladı.
Rektör Prof. Dr. Hamza Al konuşmasında şunları söyledi: “Sakarya Üniversitesi, Dünyanın en iyi üniversitelerinden bir tanesidir. Dünya sıralamalarında 1200’lerdeyiz. Türkiye’de de 23 bandındayız. Ülkemizde ilk 20 üniversiteye giren üniversitelere araştırma üniversitesi unvanı verildi. Sakarya Üniversitesi ilk 20’ye girerek araştırma unvanını almak için çalışıyor. Sakarya, jeopolitik olarak Dünyanın en güzel yerlerinden biri, ayrıca Sakarya’nın en güzel yeri SAÜ kampüsüdür. Dünyanın ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birine hoş geldiniz ‘’ dedi.
Akabinde Sakarya Üniversitesi bünyesinde bulunan tüm birimler kendi birimlerine dair açıklayıcı ve öğretici paylaşımlarda bulunduktan sonra program sona erdi.

 

 
1.312 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.