UMDE Programı Değerlendirme Paneli

UMDE Programı Değerlendirme Paneli
12.03.2014
539
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından hayata geçirilen Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) projesine ilişkin bir değerlendirme paneli düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Üniversite Sanayi ve Toplum İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Harun Taşkın, SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güner Güneş, SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar, Cebir Şirketler Kurulu Genel Koordinatörü Muhsin Güneşlik ile sanayi sektöründen çok sayıda temsilci katıldı.

2013-2014 Güz Yarıyılında yapılan uygulamaların değerlendirildiği ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, geçmişte üniversite sanayi işbirliği konusunda sıkıntı yaşandığını ifade etti. Geçtiğimiz hafta Çorum’da düzenlenen “Meslek Yüksekokullarında Kalite: Mevcut Durum, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konferansında sanayiciler hakkında olumsuz bazı yorumların yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Elmas, “Biz bu konferansta sanayiciler hakkında tam tersini savunduk. Çünkü biz diğer üniversitelerden farklı olarak bu projeyi üç yıldır uyguluyoruz. Bu konudaki duvarları yıkmak için ilk olarak meslek yüksekokullarında 3+1 projesiyle başladık. UMDE programı diğer çalışmalarımızdan biraz daha farklı. Hepsinin amacı iki kurum arasındaki tüm duvarları yıkmak” diye konuştu. SATSO’dan alınan ödülün üniversiteye bu konuda motivasyon kaynağı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Elmas, Endüstri Mühendisliği ve diğer mühendislik alanlarına da bu uygulamanın yayılacağına inandığını belirtti.

SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul da konuşmasında UMDE’nin ilk değerlendirmelerini yaptıklarını belirtti. Mühendislik Fakültesi öğretim programının, üniversite- sanayi işbirliğine uygun bir biçime getirildiğini ifade eden Prof. Dr. Torkul, UMDE programının bu türde diğer programlara nazaran başarıyla tamamlandığını kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından yapılan panelde söz alan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Güner Güneş, UMDE programının çok iyi ve yararlı olduğunu düşündüğünü ifade ederek, 3+1 ve 7+1 programlarının öğrencileri sonradan yapacakları işlere hazır hale getirildiğini söyledi.

SAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kar da, Sakarya Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği 3+1 ve 7+1 programlarını başından beri desteklediklerini belirterek, projenin sanayiye son derece faydalı olduğunu kaydetti.

Cebir Şirketler Kurulu Genel Koordinatörü Muhsin Güneşlik ise, sektörde yetişmiş eleman konusunda çok fazla sıkıntı yaşadıklarını vurgulayarak, bu nedenle UMDE programını son derece önemsediklerini ifade etti. Güneşlik, öğrencilere de sektörde çalışmaya başladıklarında interaktif olmaları ve farklılık yaratacak çalışmalar yapmaları tavsiyesinde bulundu.

12/03/2014 – ST
539 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.