Uluslararası Öğrenciler Uyum Programında Buluştu

Uluslararası Öğrenciler Uyum Programında Buluştu
25.10.2022
851
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından “Uyum Buluşmaları” kapsamında uluslararası öğrenci buluşması programı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programa; SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya İl Göç İdaresi Müdürü Hülya Korkut, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, Sakarya İl Göç İdaresi Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Onur Hamidi, Sakarya il Göç İdaresi Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Sezgin Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Suzan Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Vedat Tekin, kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al üniversitemizin yüzde 10’unun uluslararası öğrencilerden oluştuğunu söyleyerek bu oranı yüzde 25’lere çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Bu amaçla birtakım adımlar attıklarını söyleyen Rektör Al yapılan çalışmalardan bahsetti. Çeşitli ülkelerden üniversitemize eğitim görmek için gelen öğrencilere Uluslararası Öğrenci Ofisi kurduklarını belirten Rektör Al kurdukları ofisle mezun olan öğrencileri takip edebilmeyi amaçladıklarını vurguladı. Rektör Al, “Uluslararası öğrencilerin iyi eğitim aldığı bir üniversite olarak anılmak istiyoruz. Bu konuda da heyecanlıyız. Sizden bu anlamda katkı bekliyoruz.” dedi. Rektör Al programa katkılarından dolayı katılımcılara, kurum temsilcilerine ve öğrencilere teşekkürlerini sundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya İl Göç İdaresi Müdürü Hülya Korkut çeşitli ülkelerden gelen öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye’nin ev sahipliği ve misafirperverliği çatısı altında ağırladığımız öğrenci kardeşlerimiz edindikleri bilgi ve tecrübeleri ülkelerine döndüklerinde orada aktararak birer kültür elçisi olacaklardır.’’ dedi.

Konuşmasına program sayesinde farklı ülkelerden gelen öğrencilerin buluşmasının değerli olduğuna değinerek başlayan Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, yabancı ülkelerde okuyan öğrencilerin yaşadığı zorlukların aşılmasında desteğe ihtiyaç olduğundan bahsetti. Başiş, Türkiye’nin yabancı öğrencilere her bakımdan destek vererek kucak açtığını belirtti. Bir arada yaşamanın temel kuralından biri olan paylaşmanın farklı ülkelerden gelen öğrenciler sayesinde kolaylaşacağını söyleyen Başiş, sonraki nesillere de bu olgunun aşılanacağını ifade etti.

Programda öğrencileri birtakım konularda bilgilendirmek amacıyla çeşitli sunumlar yapıldı. Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Mehmet Onur Hamidi uyum sunumunu yaparak göç idarelerinin uyum faaliyetlerinden bahsetti. Yabancılar Çalışma Grubu Başkanı Sezgin Yıldırım öğrenci ikamet izni ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Suzan Bingöl Sakarya’yı daha iyi tanımak amacıyla Sakarya’nın kültürel yapısı ve tanıtımını yapan bir sunum gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Vedat Tekin ise yabancıların eğitime erişimi ve meslek edindirme kurslarıyla ilgili bilgiler verdi.

Programın devamında Türkiye’nin kültürünü anlatan “Büyüksün Türkiye” isimli video izletilerek, farklı ülkelerden öğrencilerin bir araya gelerek seslendirdiği koro, dans gösterileri ve Sudan şarkıları etkinlikleri düzenlendi.

Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

 
851 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.